Innehållsförteckning
Hur svårt är det att plugga ekonomi?
Även du som planerar att starta eget bolag har nytta av en ekonomiutbildning. Att välja utbildning kan vara riktigt svårt. De flesta går igenom ett stort antal alternativ innan de slutligen bestämmer sig. Ibland är det även betyg och urvalskriterium som styr valet av utbildning.
Vilka ämnen läser man på ekonomi ekonomi?
Ekonomiprogrammet har två inriktningar. Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.
Vad behöver man för utbildning för att bli ekonomiassistent?
Säkrast är det med en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, t ex som civilekonom, eller yrkesutbildning till ekonomiassistent. Men något av de viktigaste som ekonomiassistent är datorkunskaper. Här du gärna får vara kunnig i affärssystem och program för löneutbetalningar och bokföring.
Är det svårt att komma in på ekonomiprogrammet?
Det är nog inte omöjligt att efter åk1 på Teknik byta till Ekonomi och läsa på ekonomiprogrammet år 2 och 3. Om Rektor fattar beslut om Individuellt anpassat program, kan SYV byta en del kurser för dig och du får Examensbevis från Ekonomiprogrammet som inte är med samma innehåll som dina klasskompisar t.
Hur är det att studera ekonomi?
Ett kandidatprogram i ekonomi på ett universitet är en väldigt generell utbildning och innebär ofta att du inte alls i slutändan arbetar som ekonom i klassisk bemärkelse. Programmet är oftast uppbyggt så att du börjar att läsa ett antal grundkurser som innefattar juridik, nationalekonomi, statistik och företagsekonomi.
Hur många kurser läser man i ekonomiprogrammet?
Engelska 7, Entreprenörskap, Företagsekonomi – specialisering, Aktiekunskap, Geografi 1, Historia 2a, Internationella relationer, Ledarskap och organisation, Matematik 3b, Matematik 4, Moderna språk, Naturkunskap 2, Religionskunskap – specialisering, Retorik, Rätten och samhället och skrivande.
Av kursen Företagsekonomi 2 har du fått fördjupande kunskaper i ekonomi. Du har lärt dig de vanligaste ekonomiska begreppen samt fått insikt i hur en marknad fungerar. Vidare har du fått kunskap om företagens roll och villkor i samhället och vilka grundläggande lagar och andra bestämmelse som styr företag.