Ny

Kan foretag fa avdrag for gron teknik?

Kan företag få avdrag för grön teknik?

Det fungerar på liknande sätt som rot och rut, men är en helt egen skattereduktion. Kunden får avdraget direkt på fakturan, sedan begär du som företagare utbetalning från Skatteverket i e-tjänsten Grön teknik – företag. Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år.

Kan företag ansöka om grön teknik?

Företag och föreningar kan inte få skattereduktion för grön teknik utan hänvisas till att söka bidrag i Klimatklivet. Vill du veta mer om Klimatklivet kan du läsa om det på Naturvårdsverkets hemsida.

Vad har jag för räkenskapsår?

Ett räkenskapsår är den period för vilken ett företag ska upprätta sitt årsbokslut eller sin årsredovisning. Ett räkenskapsår ska omfatta 12 månader. När företaget startar eller räkenskapsåret läggs om kan räkenskapsåret bli kortare än 12 månader eller längre, dock som längst 18 månader.

Vilka kommuner får skattereduktion?

– Dalarnas län: Avesta, Gagnefs, Hedemora, Leksands, Ludvika, Malung-Sälens, Mora, Orsa, Rättviks, Smedjebackens, Säters, Vansbro och Älvdalens kommuner. – Gävleborgs län: Bollnäs, Hudiksvalls, Ljusdals, Nordanstigs, Ockelbo, Ovanåkers och Söderhamns kommuner.

Hur länge gäller grön teknik?

Skatteavdraget för grön teknik trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller tills vidare, precis som ROT och RUT. Varken regeringen eller skatteverket har kommit med någon ny information om att att avdraget skall försvinna per den 9 januari 2021.

På vilket sätt ska bokföringen göras enligt bokföringslagen?

Bokföringsskyldigheten innebär att bokföring ska ske av alla affärshändelser på ett systematiskt sätt så att de kan registreras i en grundbok och en huvudbok. Alla dessa affärshändelser ska ha verifikationer. All räkenskapsinformation ska sparas i ordnat skick och i landet i minst sju år.

Vad menas med stödområde?

Stödområdena är främst kommuner i inre Norrland och i de norra delarna av Dalarnas och Värmlands län. För några av kommunerna räknas bara delar av dessa genom att vissa församlingar har angivits som ingående i stödområdet. Med församlingar menas de territoriella församlingar som fanns den 31 december 1999.

Vilka områden är stödområden?

Stödområde 1 Norrbottens län: Arjeplogs, Arvidsjaurs, Bodens, Gällivare, Haparanda, Jokkmokks, Kalix, Kiruna, Pajala, Älvsbyns, Överkalix och Övertorneå kommuner. Västerbottens län: Bjurholms, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storumans, Vilhelmina, Vindelns och Åsele kommuner.

Share this post