Ny

Nar far man sla en trada?

När får man slå en träda?

Från och med 1 juli får du putsa eller slå av växtligheten på trädan. Men först efter 15 augusti får du slå av och använda växtligheten som foder.

Vad menas med att jorden ligger i träda?

Träda eller träde innebär att åkermark under en period får vila från produktion av grödor. Denna vila kan pågå i ett eller flera år. Trädan är en gammal företeelse och kom till för att marken inte skulle utarmas.

När släpper man på sommarbete?

På sommaren släpps många hästar på bete och går ute dygnet runt. De flesta mår bra av att gå på sommarbete under en period för att få en paus från träningen. Betessäsongen i Sverige sträcker sig från maj till augusti/september.

När ska man slå en blomsteräng?

Slå alltid din blivande äng i slutet av sommaren när växterna blommat över (mitten-slutet av juli eller senare, beroende på var i landet du bor). Låt det du slagit ligga några dagar eller en vecka innan du fraktar bort det. Det är väldigt viktigt att ta bort växterna efter att de slagits.

När får man slå kantzoner?

Sköt marken på rätt sätt När du har anlagt en skyddszon får du: Skörda eller putsa växtligheten på skyddszonen, dock inte under perioden 1 april till och med 30 juni. Ta bort den avslagna växtligheten om den kan skada växtligheten på skyddszonen.

När får man bryta en vall?

Om du har ett åtagande för vallodling får du bryta vallar tidigast den 31 juli när vall har varit huvudgröda i minst 3 odlingssäsonger. Samma datum gäller efter mer än 3 odlingssäsonger om du tar med det aktuella vallskiftet i ansökan om utbetalning.

Hur länge får hästar gå ute utan skydd?

Utevistelse på vintern och ligghallar Under den kalla årstiden (den tid då betestillväxt inte sker) får hästar hållas ute upp till 16 timmar per dygn utan tillgång till ligg- hall. Om du vill hålla din häst ute mer än 16 timmar per dygn måste hästen vara lämpad för det.

När kan man släppa häst på bete?

Innan hästarna släpps på bete bör deras parasitstatus vara kontrollerad och eventuell avmaskning ha skett. Om avmaskning behövs ska det ske minst tre dagar innan betessläppet, annars riskerar man att smitta betet med inälvsparasiterna.

Hur vet man om betet är kraftigt?

Hur vet man egentligen om betet är kraftigt eller magert? – Analysera! säger Bodil och föreslår att man plockar gräs lite här och där i hagen och skickar in för analys. Oftast kan man dock förutsätta att om betet är grönt och fint så är också energihalten ganska bra.

Share this post