Ny

Nar kan man specialisera sig som sjukskoterska?

När kan man specialisera sig som sjuksköterska?

Som grundutbildad sjuksköterska kan du studera vidare på avancerad högskolenivå till specialistsjuksköterska (60-75 högskolepoäng) med inriktning mot 12 olika områden: ambulanssjukvård, anestesi, distriktssköterska, intensivvård, medicin, kirurgi, onkologi, operation, psykiatri, äldrevård och öppen hälso- och sjukvård …

Vilka specialistsjuksköterskor finns?

Inom vilka områden kan jag bli specialistsjuksköterska?

  • Akutsjukvård.
  • Ambulanssjukvård.
  • Anestesisjukvård.
  • Barn- och ungdomar.
  • Diabetesvård.
  • Distriktssköterska.
  • Företagshälsovård.
  • Hjärtsjukvård.

Vad kan man specialisera sig som undersköterska?

Som undersköterska kan du välja att specialisera dig exempelvis inom barn och ungdomars hälsa, psykisk ohälsa eller akutsjukvård. För undersköterskor som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan en ledarskapsutbildning ge de rätta verktygen och kunskaperna för att coacha de egna medarbetarna.

Hur många år tar det att bli specialistsjuksköterska?

Du kan välja att jobba inom äldrevård eller inom primärvården, och du kan också läsa vidare för att bli specialistsjuksköterska. Hur lång är utbildningen? Grundutbildningen för sjuksköterskor är tre års heltidsstudier på universitetsnivå, du läser programmet inom hälsovetenskaper, med huvudområde omvårdnadsvetenskap.

Hur många veckor är sjuksköterskeutbildningen?

Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.

Vad är en jourläkare?

Jourläkaren gör medicinska bedömningar och behandlingar på plats i patientens hem när det inte är möjligt eller lämpligt att ta sig till husläkarmottagning, närakut eller akutmottagning. Jourläkaren kan också, vid behov, remittera patienten till rätt vårdform.

Hur blir man specialist sjuksköterska?

För att bli specialistundersköterska inom psykiatri läser man Vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller Komvux och söker sedan till Yrkeshögskola. En utbildning till specialistsjuksköterska är en form av vidareutbildning för dig som redan är sjuksköterska.

Vad får en Specialistundersköterska göra?

Som specialistundersköterska kan du arbeta med omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Tjänster som specialistundersköterska kan både vara förlagda på kontorstid, men också på obekväma arbetstider som kväll/natt/helger samt storhelger.

Hur blir man specialist undersköterska?

Det här är utbildningen för dig som är utbildad undersköterska och har arbetslivserfarenhet från en röntgenavdelning, men vill få spetskompetens…

  1. YH-utbildning.
  2. Distans.
  3. Höst 2023.
  4. Distans.

Share this post