Innehållsförteckning
När måste man senast ansöka om studiemedel?
Tänk på det här när du ansöker Du kan ansöka om studiemedel så fort du har valt en utbildning, du behöver alltså inte ha blivit antagen. Det finns inget sista datum för att ansöka, men du kan bara få studiemedel för fyra veckor bakåt i tiden från den vecka vi får in din ansökan.
Måste man söka Inackorderingstillägg varje år?
Extra tillägg Studiebidraget behöver du inte ansöka om, förutsatt att du ska studera i Sverige. CSN kommer att skicka ett beslut om studiebidrag till dig (om du är myndig) eller dina föräldrar inför varje nytt läsår. Extra tillägg och inackorderingstillägg måste du däremot ansöka om hos CSN.
Kan man få studiemedel retroaktivt?
Om du har läst in poängen inom fyra veckor efter studieperiodens start, så kan du få studiemedel eller studiestartsstöd retroaktivt från studieperiodens start. Om du har läst in poängen efter det får du studiemedel eller studiestartsstöd som tidigast från och med veckan efter att du klarade tillräckliga studieresultat.
Vad är hemutrustningslån?
Hemutrustningslån är pengar som du kan låna för att köpa möbler och andra saker till ditt hem. Det kan till exempel vara soffa, tv, barn- säng och saker till köket. Lånet ska du sedan betala tillbaka.
Vilket datum får man studiebidrag?
Om vi fattar ett beslut i september eller tidigare sker vanligtvis den första utbetalning den 30 september. Om vi fattar beslut senare sker den första utbetalningen två vardagar efter beslut. Därefter sker utbetalningen den sista vardagen i månaden. Rg-bidrag betalas ut den 25:e i månaderna augusti–april.
Vilket datum får man Inackorderingsbidrag?
Bidraget betalas ut under högst tio månader per läsår. Du får fyra och en halv månad på höstterminen (september–december) och fem och en halv månad (januari–maj) på vårterminen vid nio utbetalningstillfällen. I september och maj utbetalas ett och ett halvt månadsbelopp.
När kan man få inackorderingstillägg?
Du kan få inackorderingstillägg till och med första halvåret det år du fyller 20 år. Det finns inte någon nedre åldersgräns. Du måste ha en restid (tur och retur) på minst två timmar per dag mellan ditt föräldrahem och skolan du studerar på.