Ny

Nar ska beslutet overklagas?

När ska beslutet överklagas?

För att ett beslut ska kunna överklagas ska det vara fattat i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, utskotten eller nämnderna. Du måste överklaga beslutet hos förvaltningsrätten inom tre veckor från den dag då beslutet anslogs på kommunens officiella anslagstavla.

Kan du överklaga beslutet från socialen?

För att du ska kunna överklaga krävs att du har fått ett beslut från socialen. Är du missnöjd med det beslutet kan du lämna in en överklagan. Den ska lämnas in till ditt socialkontor. En överklagan måste göras inom tre veckor från det att du fått beslutet.

Kan du överklaga vårt omprövningsbeslut?

Om du är missnöjd med Försäkringskassans omprövningsbeslut kan du överklaga det till förvaltningsrätten. Så här gör du för att överklaga vårt omprövningsbeslut Skriv ett brev där du anger vilket beslut det gäller, hur du vill att beslutet ändras och varför. Ange också ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Hur länge måste du begära omprövning av beslut?

Vi måste få din begäran inom två månader från den dag du tagit del av beslutet. Använd blanketten Begäran — Omprövning av beslut för att begära omprövning. 7024 Begär omprövning av beslut Du kan däremot inte använda blanketten för att överklaga ett beslut.

Vad innebär att överklaga i Migrationsverket?

Att överklaga innebär att du vill att Migrationsverkets beslut ska ändras. Det är en domstol som prövar överklagandet, men du ska skicka ditt överklagande till Migrationsverket. I beslutet står det hur lång tid du har på dig att överklaga, ofta tre veckor från den dag som du fick ta del av beslutet.

Hur kan du överklaga beslut enligt kommunallagen?

Kommuner, landsting och regioner fattar många allmänna beslut som rör alla deras medlemmar. Du kan överklaga dessa beslut om du till exempel anser att kommunen, landstinget eller regionen har gjort ett formellt fel eller överskridit sina befogenheter. Detta kallas för laglighetsprövning enligt kommunallagen.

Share this post