Ny

Vad ar Godselbrunn?

Vad är Gödselbrunn?

Hur ska gödseln lagras? Gödsel måste förvaras i gödselbrunn, på platta eller liknande så att det inte sprids till grund- och ytvatten. Om du har fler än tio djurenheter ska lagringsvolymen motsvara en gödselproduktion på: åtta månader om du har nötkreatur, hästar, får eller getter.

Hur djup är en gödselbrunn?

Insidan har en stålglättad yta. Utsidan gjuts mot en stålform med dekorativa urparningar. – Runda linspända behållare – Behållardjup 3,0 och 4,0 m. – Tillverkas av armerad betong i stålformar.

Hur blir man av med gödsel?

Ett avfall med många användningsområden Att bli av med gödseln gratis är en utopi i alla de system som finns att uppbringa idag. I dagsläget är det bara gödsel med torv som strömedel som går att bli av med gratis, dvs den slutliga produktens värde är så stor att den kan betala transportkostnaden.

Hur många djurenheter får man ha?

Antal djurenheter Lagringskapacitet om du har nöt, hästar, får och getter
Fler än 100 djurenheter 8 månader
Mer än 10 och upp till 100 djurenheter 8 månader
Mer än 2 och upp till 10 djurenheter 6 månader
1–2 djurenheter inga generella regler

Hur sent kan man höstgödsla gräsmattan?

Sista gödslingen: I september. Använd höstgödsel (även kallat PK-gödsel), dvs ett gödsel utan- eller lågt kväve, t ex Florovit Gräsgödsling Höst. Mot slutet av hösten behöver gräsmattan extra kraft för att förbereda sig för vintern.

Vad producerar hästar?

En stor häst äter mer än en liten häst, liksom ett sto behöver extra foder, när hon är dräktig eller ger di. Hästen producerar ca 3 gånger så mycket träck som urin. Hästar över 500 kg levande vikt producerar 8 – 10 ton träck och urin per år och hästar under 500 kg levande vikt producerar från 3 – 8 ton per år.

Hur stor ska en gödselplatta vara?

En gödselplatta måste vara tillräckligt stor för att rymma den mänd gödsel som produceras på gården. Hur stor plattan ska vara beror på antalet djur och hur länge du normalt lagrar gödseln. Du ska ha kapacitet att lagra gödsel för minst sex månader.

När får man sprida gödsel i Skåne?

1 november–28 februari är det förbjudet att sprida gödsel. 1 augusti–31 oktober får stallgödsel och andra organiska gödselmedel bara spridas i växande gröda eller före sådd av höstoljeväxter. På lerjordar (mer än 15% lerhalt) får även gödsel spridas inför sådd av höstsäd. Spridning i fånggröda är inte tillåten.

https://www.youtube.com/watch?v=QyM0_WBrVs4

Share this post