Innehållsförteckning
Vad är skillnaden mellan Lagböckerna?
Lagböcker är kända för att vara tunga som tegelstenar, men den gröna lagboken är en lättviktare. Svensk Lag är specialanpassad och innehåller bara det som behövs för studier i juridik, varken mer eller mindre.
I vilka tre områden är Sveriges lagar indelade?
Sveriges Lag[redigera | redigera wikitext] Den beskrivs av förlaget som lättanvänd, lättöverskådlig och pedagogisk. Sveriges Lag sammanställer svensk lagstiftning indelat i 28 rättsområden, innefattande gällande lagar, förordningar och EU-fördrag.
Hur mycket kostar en lagbok?
Priser (inkl. 2021 års lagbok: 500 kr. Ett fåtal exemplar. Betalning sker med kort. Anmäl i växeln, telefon 031-7012200, eller i receptionen att du vill köpa en begagnad lagbok så hänvisas du till rätt person.
Vilken lagbok ska man köpa?
Om ni får använda vilken lagbok ni vill så skulle jag starkt rekommendera den blå lagboken ditt mål är att sedan att gå juristprogrammet. Detta på grund av att det är viktigt att kunna hantera den blå lagoken då.
Vilka balkar finns det?
Balkar kan vara tillverkade av en mängd material. Inom byggnadstekniken är de oftast tillverkade av stål eller betong, men finns även av homogent virke och limträ.
I vilken ordning kommer balkarna i lagboken?
Efter grundlagarna kommer Olaus Petris domarregler från 1500-talet, som saknar juridisk betydelse men ändå är införda enligt en tradition som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Därefter följer de lagar som kallas för balkar. Inuti balkarna är ofta mindre omfattande lagar insprängda om de har anknytning till balken.
Vart finns Sveriges lagar?
Sveriges Rikes Lag är en årligen privatutgiven svensk lagbok. Den innehåller ett urval av lagar och andra författningar i Svensk författningssamling som bedöms vara av allmänt intresse. Av tradition brukar den ansvarige utgivaren vara ett pensionerat justitieråd som även varit ordförande i Högsta domstolen.
Vad kallas den lagsamling där alla Sveriges lagar finns samlade?
I Sverige finns i huvudsak tre ”lagböcker”, den av Norstedts juridik utgivna Sveriges rikes lag (”den blå lagboken”), den av Studentlitteratur AB utgivna Sveriges Lag (”den svarta lagboken”) och den av Iustus Förlag utgivna Svensk lag (”den gröna lagboken”).