Ny

Vad behover en sjukskoterska kunna?

Vad behöver en sjuksköterska kunna?

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för omvårdnad av människor med sjukdom eller ohälsa. Du leder planeringen av omvårdnadsinsatser i samråd med de patienter du möter.

Vad vill vi vara för sjuksköterska?

Som sjuksköterska ska man självklart gilla omvårdnad och att hjälpa andra. Vissa beskriver sjuksköterskeyrket som ett ”kall”, detta stämmer dock inte in på mig. Jag ville bli sjuksköterska för att jag vill jobba med människor och för att utbildningen ger mig bra och varierade yrkesmöjligheter.

Vilka kunskaper behöver en sjuksköterska?

Introduktion Sjuksköterskor ska kunna arbeta självständigt, ha ett professionellt ansvar, ett vetenskapligt förhållningssätt och ett mångkulturellt kunnande. En bra introduktion är viktig för nyutexaminerade och nyanställda sjuksköterskor som måste ges möjlighet att träna på nya arbetsuppgifter (Socialstyrelsen, 2005).

Vad kännetecknar en bra sjuksköterska?

Några egenskaper som nämns är att sjuksköterskan bör vara lyhörd, respektfull, noggrann, självständig, ha en klinisk blick samt ha ett öppet tankesätt för alla individers olika värderingar och trosuppfattningar, även om det går emot de egna.

Måste man va undersköterska för att bli sjuksköterska?

För att bli Sjuksköterska måste man gå en utbildning på universitet/högskola. Behörighetskraven för den utbildningen är grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Du väljer helt själv vilket program du vill läsa men det är bra att tänka på att du läser dessa kurser.

Är det roligt att jobba som sjuksköterska?

Vad är det bästa med att jobba som sjuksköterska? – Jag tycker att det är kul att träffa så många olika människor. En stor tjusning med jobbet är att man får använda hela sitt spektrum av mänskliga förmågor när det gäller att prata med folk. Alla är olika och upplever och tolkar saker på olika sätt.

Hur många år måste man plugga till undersköterska för att bli sjuksköterska?

Utbildningen till sjuksköterska är tre år lång på grundläggande nivå vid universitet/högskola. I utbildningen varvas teoretiska avsnitt med praktik. Efter godkänd examen kan du ansöka om legitimation från Socialstyrelsen.

Vad kan man specialisera sig som sjuksköterska?

Som grundutbildad sjuksköterska kan du studera vidare på avancerad högskolenivå till specialistsjuksköterska (60-75 högskolepoäng) med inriktning mot 12 olika områden: ambulanssjukvård, anestesi, distriktssköterska, intensivvård, medicin, kirurgi, onkologi, operation, psykiatri, äldrevård och öppen hälso- och sjukvård …

Vad lär man sig som sjuksköterska?

Utbilda dig till sjuksköterska Under sjuksköterskeprogrammet varvas teoretiska delar med verksamhetsförlagd utbildning, dvs. utbildning med praktiska inslag på plats i vården. Utbildningens huvudämne är vårdvetenskap och innehåller både teoretiska och kliniska kurser tillsammans med ett fördjupningsarbete.

Hur blir man Specialistundersköterska?

Utbildning till olika typer av specialistundersköterska är förlagd inom Yrkeshögskolan. Bra grundutbildning finns på gymnasiets Vård och omsorgsprogrammet eller inom Komvux, Kurspaket Omvårdnad eller Vård- och omsorg.

Kan en sjuksköterska jobba som undersköterska?

Kan jag ha anställning som sjuksköterska och arbeta extra som undersköterska hos en annan arbetsgivare? Är det olagligt? Tro det eller ej – men dethär är just nu den vanligaste frågan jag får av medlemmar. Olagligt – nja det är klart att du som sjuksköterska teoretiskt kan ta anställning som undersköterska.

Share this post