Ny

Vad gor man nar man ar loneadministrator?

Vad gör man när man är löneadministratör?

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar viss bokföring i olika datorprogram. Du kan dessutom få ta hand om arkivering, bevakning av leveranser och orderplock.

Hur blir man Lönekonsult?

För att bli Auktoriserad Lönekonsult behöver du antingen uppfylla gällande teoretiska kunskapskrav samt ha tre års praktisk erfarenhet i yrket eller ha minst sex års yrkeserfarenhet med arbetsuppgifter inom löneområdet. När du uppfyller antagningskraven kan du ansöka om auktorisation och medlemskap hos Srf konsulterna.

Hur blir man Lönespecialist?

Utbildning. Utbildning till lönespecialist finns inom yrkeshögskolan. Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Ekonomiprogrammet och på Handels- och administrationsprogrammet.

Hur mycket tjänar man som Lönekonsult?

En lönekonsult har en ingångslön på cirka 28 000* kronor i månaden. Om du har arbetat ett tag och har någon form av kundansvar kan dock en lönekonsult få uppemot 60 000* kronor i lön per månad. Ett snitt för en lönekonsult med ett par års erfarenhet brukar ligga på cirka 40 000* kronor.

Vad tjänar man som Lönespecialist?

Lön som lönespecialist Ingångslön som nyutexaminerad löneadministratör är ca 27 000 kr/månad. Utan utbildning ligger lönen på 24 000 kr/mån. Men som lönespecialist och med gedigen erfarenhet kan du ha en lön som ligger upp mot 35 000 kr/månad.

Varför bli Lönespecialist?

Behovet av rätt kompetens ökar och många företag har idag svårt att rekrytera. Som lönespecialist hanterar du komplexa lönesystem, arbetar kundorienterat, har bra kommunikationsförmåga och är insatt i personalfrågor inom lön. Lönespecialist – ett framtidsyrke!

Vad kan man jobba som Lönekonsult?

Som lönekonsult är du en viktig del i lönearbete på ett företag eller inom en organisation. Dina arbetsuppgifter består oftast i att bland annat ge råd och stöd till företagets-/organisationens medarbetare, chefer och personalredogörare samt informera och i vissa fall även utbilda.

Vart kan man jobba som Lönespecialist?

Det är myndigheter, kommuner, landsting, privata företag, ideella organisationer och byråer av olika slag. På ett litet företag kan lön inkluderas i ekonomens eller ekonomiassistentens arbete, men på de flesta arbetsplatser behövs det en eller flera renodlade lönespecialister, eller inhyrd lönekonsult.

Share this post