Ny

Vad hander om man inte registrerar sin anlaggning?

Vad händer om man inte registrerar sin anläggning?

Du ska registrera anläggningen och hålla uppgifterna aktuella för att du i rätt tid och på rätt sätt ska få hjälp vid eventuella sjukdomsutbrott och andra händelser som kan påverka både dig själv och andra. Om du inte registrerar din anläggning riskerar du att försvåra både smittspårning och sjukdomsbekämpning.

Vad händer om man inte Tilläggsregistrerar en häst?

Om du har en importerad häst, ska du alltså ha ansökt om tilläggsregistrering senast den 30 januari 2016, eftersom förordningen börjar gälla 1 januari 2016. Om din häst saknar ett giltigt pass kan du bli åtalad. Länsstyrelsen ansvarar för kontrollen av hästpass.

Du ska registrera anläggningen och hålla uppgifterna aktuella för att du i rätt tid och på rätt sätt ska få hjälp vid eventuella sjukdomsutbrott och andra händelser som kan påverka både dig och andra djurhållare. Om du inte registrerar din anläggning riskerar du att försvåra både smittspårning och sjukdomsbekämpning.

Vad händer om man inte registrerar sin häst?

Om du inte registrerar din anläggning riskerar du att försvåra både smittspårning och sjukdomsbekämpning. Du behöver registrera din anläggning för att de djur som finns hos dig ska få flytta till en annan anläggning. Du får inte heller ta emot djur som inte kommer från en registrerad anläggning.

Hur många hästar får man ha på en gård?

Om du har 5 hästar eller fler så måste du förpröva dina stallar. Du får alltså max ha 4 hästar utan tillstånd.

Hur får man se nr?

Innan du skaffar får behöver du ha ett anläggningsnummer (SE-nummer). Det ansöker du om hos Jordbruksverket. Alla får måste vara märkta i öronen med ett unikt idnummer (uppfödarens SE-nummer och ett femsiffrigt individnummer). Du måste ha en Stalljournal där djur som kommer till eller lämnar gården antecknas.

Om syftet är att hästen ska stanna i landet mer än 90 dagar, ska du ansöka om ett pass inom 30 dagar. Om du har en importerad häst, ska du alltså ha ansökt om tilläggsregistrering senast den 30 januari 2016, eftersom förordningen börjar gälla 1 januari 2016. Om din häst saknar ett giltigt pass kan du bli åtalad.

Måste man märka får?

Om dina får eller getter är avsedda att leva längre än 12 månader ska du märka dem med två öronbrickor, en i varje öra. På öronbrickorna ska det stå landsbeteckningen för Sverige (SE), födelseplatsens registreringsnummer och individnumret.

Får man ha ett får som husdjur?

Vilka djur får man inte ha som sällskapsdjur? Det är inte tillåtet att ha apor, rovdjur eller rovfåglar som sällskapsdjur. Du får heller inte ha korsningar mellan tamkatt och vilda kattdjur eller mellan tamhund och vilda hunddjur. Djuren måste vara födda och uppfödda i fångenskap för att få hållas som sällskapsdjur.

Share this post