Ny

Vad kan man anmala till Granskningsnamnden?

Vad kan man anmäla till Granskningsnämnden?

Du som mediekonsument kan bidra till granskningen av radio- och tv-kanaler genom att anmäla program du tycker bryter mot gällande regler. Din anmälan utgör underlag för granskningsnämndens arbete och kan bidra till att reglerna följs bättre.

Hur gör man för att anmäla ett tv program?

Om du tycker att ett program eller inslag bryter mot de regler och bestämmelser som finns för radio och tv kan du göra en anmälan till Granskningsnämnden, ett självständigt beslutsorgan inom Myndigheten för press, radio och tv. En anmälan görs enklast på myndigheten för press, radio och tv:s hemsida.

Vilka sitter i Granskningsnämnden?

Ledamöter: justitierådet Dag Mattsson (ordförande) bankjuristen Ulrika Hansson. journalisten Clas Barkman.

Vem är ansvarig utgivare för TV4?

Översikt över vilka sändningsformer och publiceringar som kräver en ansvarig utgivare

Tjänst Krav på ansvarig utgivare
TV4 Ja
Andra tv-kanaler i marknätet Ja, om svenska progamföretag
Övriga tv-kanaler/Satellit/Kabel/IPTV Ja, om svenska progamföretag
SVT Play Ja

Vem kan anmäla till Medieombudsmannen?

Känner du dig personligen kränkt eller utpekad av något som publicerats eller sänts på internet ska du anmäla publiceringen till Medieombudsmannen. Granskningsnämnden prövar inte innehåll på internet mot privatlivsbestämmelsen.

Hur klaga på SVT?

Växeln når du på 08-784 00 00 dygnet runt. För att lämna synpunkt eller få information om SVT:s program, kanaler och tjänster 08-784 20 00. De har personlig service 14:00-22:00 förutom stora helgdagar.

Vilka granskar public service?

Granskningsnämnden granskar public service Granskningsnämnden har i uppdrag att årligen bedöma om public service-företagen har uppfyllt sina uppdrag. Bedömningen görs i efterhand utifrån de redovisningar som SVT, SR och UR lämnar in till nämnden.

Vem granskar på tv?

Granskningsnämnden prövar om innehållet i radio- och tv-sändningar följer de regler som finns i sändningstillstånden och radio- och tv-lagen. En sådan granskning kan ske på myndighetens initiativ men främst görs den genom att vi får in anmälningar från dig som radiolyssnare eller tv-tittare.

Är SVT trovärdig?

SVT:s sändningstillstånd säger att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten ”opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda”. Allt fler av Sveriges medborgare upplever att SVT inte klarar just förhållningssättet att vara opartiska och sakliga.

Är TV4 pålitlig?

För Sverige är ett ganska säkert land jämfört med många andra. Sen är det också så att de kanaler med flest nyhetssändningar, TV4 och Svt ligger före Tv3. Jag tror också att det är respektingivande, kanalen känns mer seriös och trovärdig.

Share this post