Ny

Vad kravs for att fa Sjukskoterskelegitimation?

Vad krävs för att få Sjuksköterskelegitimation?

Det kan ta olika lång tid att få legitimation, men vanligtvis tar det 2–4 år från det att du får din utbildning granskad till det att du får din legitimation godkänd. Du kan läsa en kompletterande utbildning på svenskt universitet eller högskola. Efter det kan du ansöka om legitimation hos oss.

Vem utfärdar Sjuksköterskelegitimation?

Ansök om din legitimation hos Socialstyrelsen | Vårdförbundet.

Vart kan man få ett studieintyg?

Som student tar du enklast och snabbast ut resultat- och registreringsintyg genom Ladok Student. Underskrivna intyg kan du beställa eller hämta i Servicecenter.

Hur lägger man till betyg på antagning?

Logga in på Mina sidor och gå till fliken som heter Meriter. Du måste ha en aktiv anmälan för att kunna ladda upp filer. Följ noga instruktionerna som finns där och ladda upp dokumenten. Döp gärna dokumenten till något som senare kan funka som en påminnelse om vad de innehåller.

Vad krävs för att bli legitimerad undersköterska?

Det innebär att den som vill kalla sig undersköterska då måste ansöka om ett särskilt yrkesbevis från Socialstyrelsen. För att få den skyddade yrkestiteln måste man ha genomgått en vård- och omsorgsutbildning enligt en nationell standard, som börjar gälla från juli i år.

När får man ansöka om legitimation?

Du gör en elektronisk ansökan Om du är under 18 år får dina vårdnadshavare fylla i blanketten Identitetskort med e-legitimation – Vårdnadshavares medgivande (SKV 1502).

Får at läkare skriva ut recept?

Det är bara legitimerade läkare som har generell rätt att skriva ut recept på läkemedel. Läkarnas förskrivningsrätt är dock inte helt obegränsad, för några läkemedel gäller särskilda regler. Även tandläkare, tandhygienister, barnmorskor och vissa sjuksköterskor får förskriva ett begränsat urval av läkemedel.

Vad är Skolintyg?

”Skolintyg” är det de betygsdokument du har – om du har examensbevis, studiebevis eller studieplan enligt vilken du har studerat på gymnasiet; allt du har eller kan få från den gymnasieskola som du har läst på förut. Om du inte har läst på en gymnasieskola, skicka Slutbetyg från Grundskola.

Share this post