Ny

Vad ska man ta upp pa ett utvecklingssamtal forskola?

Vad ska man ta upp på ett utvecklingssamtal förskola?

De poängterar att fokus ska ligga på barnet i relation till sin omgivning och inte på vad barnet borde göra relation till sin ålder. De skriver även om vikten av att utvecklingssamtalet berör barnet och det lärande och framsteg hen gjort, vad som engagerar barnet och hur hen tar till sig av det förskolan erbjuder.

Är barn med på utvecklingssamtal?

Enligt skollagen är det barnets eller elevens vårdnadshavare som ska erbjudas att delta i utvecklingssamtalet. En förälder som inte har vårdnaden om sitt barn har inte ansvar för barnet på samma sätt som en vårdnadshavare och kan inte heller kräva att få vara med på utvecklingssamtalet.

Vad är viktigt att tänka på i mötet med vårdnadshavare?

Tänk igenom vilka som bör vara med på mötet och ange tiden för hur länge det ska hålla på. Se till att alla deltagare är eniga om innehållet. Stäng av mobiltelefonerna. Om ni ska diskutera ett barns problem – ge också exempel på barnets styrkor.

Vad ska man ta upp på ett utvecklingssamtal?

Se utvecklingssamtalet som ett sätt att berätta för din chef om dina intressen och möjligheter. Våga ta upp det som är viktigt för dig. Ni bör tala om aktuella arbetsuppgifter, arbetssituation, utvecklingsmöjligheter och kompetensutveckling . Både dina och företagets behov ska styra vilken typ av utveckling du bör ha.

Vad ska man fråga på utvecklingssamtal?

Fråga ditt barn om det är något som han eller hon vill att du tar upp. Om du är kritisk till något – var undrande istället för utpekande. Då får ni ett bättre samtal kring problemet. Ifall läraren tar upp något som inte fungerar kring ditt barn – be om exempel om det känns otydligt!

Vilka får vara med på utvecklingssamtal?

Det som gäller angående barn och elevers utveckling i skolan regleras i 3 kap Skollagen. Ett utvecklingssamtal riktar sig till elev och vårdnadshavare, enligt 3 kap 4 § Skollagen. Det är alltså endast vårdnadshavare som får närvara på ett utvecklingssamtal.

Är det obligatoriskt med utvecklingssamtal?

I de obligatoriska skolformerna, förutom i förskoleklassen, ska eleven, elevens vårdnadshavare och läraren ha ett utvecklingssamtal minst en gång per termin. Elever som inte får betyg ska få en individuell utvecklingsplan, IUP.

Vad är Barnskötares roll?

Barnskötaren ska i sitt uppdrag i förskolan främja barns utveckling och lärande vilket innebär att vara en tydlig del i barnens lärprocesser och medverka i undervisningen. Detta förutsätter att man som barnskötare är insatt i läroplanen, förstår sitt uppdrag och är delaktig i planering och utvärdering av utbildningen.

Share this post