Ny

Vilka ar ryttarens Skankelhjalper?

Vilka är ryttarens Skänkelhjälper?

Skänkeln delas in i två delar. Överskänkel (lår till knä) och underskänkel (resten av benet och foten). När båda skänklarna används samtidigt med lika mycket tryck är det en framåtdrivande hjälp. Placeringen av skänklarna är precis bakom sadelgjorden.

Hur ska man Skänkla?

Foten ska vara fjädrande i stigbygeln, det ska kännas som om man har ett ägg mellan foten och stigbygeln. Ryttarens skänkel ska hänga avslappnat ner från höften. Knäet ska vara lätt vinklat, så att fotleden ligger rakt under höftleden. Hela benet ligger an mot hästen och det gäller framför allt vaden (stövelskaftet).

Hur använda ridspö?

Man ”slår” inte med spöet, utan petar, stryker eller möjligen knackar lite lätt 2-3 gånger i snabb följd. Spöet används för att göra hästen medveten om vilken del av dess kropp den behöver ”tänka på”. Man petar där det behövs. Vill man förstärka skänkeln petar man precis bakom skänkeln.

Vilka är våra Vikthjälper?

Vikthjälperna är ryttarens viktigaste hjälper vid all ridning och har störst inverkan på hästens rörelser. Precis som skänkeln räknas vikten till de drivande hjälperna. Hos idealryttaren utgör vikthjälperna 60 procent av hjälpgivningen. Skänkeln utgör 30 procent och tygeln blott 10 procent.

Vad är akademisk ridning?

Den Akademiska ridkonsten rymmer en helhetssyn på ridning och samvaron med hästar. Med klokskap, mjuka medel och en tydlig röd tråd utbildar du din häst. Det som är bra för hästen står alltid i centrum. Hästen låter sig ledas av ryttaren, men blir aldrig bara ordermottagare, utan ses som en fullvärdig partner.

Vad är Frihetsdressyr?

Frihetsdressyr bygger på ömsesidigt förtroende mellan häst och människa. Det handlar om att låta bli att använda tvång, för att i stället motivera hästen till att samarbeta. På så vis kan relationen mellan häst och människa växa sig starkare.

Share this post