Har ansvar för pedagogisk verksamhet?
Kommunen ska systematiskt följa upp och utvärdera verksamheten. Hur och var verksamheten bedrivs ser olika ut. Både kommuner och fristående huvudmän kan bedriva pedagogisk omsorg. En fristående huvudman har under vissa förutsättningar rätt till bidrag från kommunen.
Hur använder man sig av dessa lagar och bestämmelser i den pedagogiska verksamheten?
De allmänna råden i denna del utgår från följande bestämmelser: Av 25 kap. 2 § skollagen följer att pedagogisk omsorg genom pedagogisk verksamhet ska stimulera barns utveckling och lä- rande. Det framgår också att verksamheten ska utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.
Hur utvecklades förskolan?
Den svenska förskolans historia började med småbarnsskolor. Den första bildades 1836 och riktade sig till barn mellan 2 och 7 år. Det fanns ett visst pedagogiskt syfte, men mycket handlade om att skydda barn från att utnyttjas som arbetskraft.
Vilken eller vilka av följande pedagogiska verksamheter är frivilliga?
7 § Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke- konfessionell. Utbildningen i övrigt vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem får ha en konfessionell inriktning. Deltagandet i konfessionella inslag ska vara frivilligt.
När gick det från dagis till förskola?
Daghem och förskola ansågs redan då som två helt skilda verksamheter. Det ansågs som ålderdomligt och missvisande. Och det var alltså 1998, det är femton år sedan.
Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande. Kommunen ska systematiskt följa upp och utvärdera verksamheten. Hur och var verksamheten bedrivs ser olika ut. Både kommuner och fristående huvudmän kan bedriva pedagogisk omsorg.
https://www.youtube.com/watch?v=gL4JA2kdtm4