Populära

Hur fa bort Gronsaksfly?

Hur få bort Grönsaksfly?

Odlingstunnel med insektsnät eller fiberduk är det absolut bästa sättet att fysiskt hindra flygande insekter att kunna lägga ägg vid begärliga växter i grönsakslandet. Fiberduken kan dock bli för varm för vissa växter som kål under högsommaren, då funkar de finmaskiga näten bättre.

Vem äter på humlen?

Humle, 3-pack

  • Så fort du ser angrepp med håliga blad nästa försommar, plocka bort angripna blad med larver. Eller lägg ett lakan under humleplantan och skaka kraftigt så att larverna faller ner.
  • Är angreppet stort är biologisk behandling med Turex ett effektivt sätt att bli av med dem.

Hur får man bort gröna larver på pelargoner?

Kläm ihjäl alla som är synliga och ta bort blad med ägg och larver. Biologisk bekämpning med parasitstekeln Encarsia formosa är effektiv. Stekeln lägger sina ägg i mjöllössen och sen äter stekeln upp larven.

Hur får jag bort gröna larver på rosor?

Så här blir du av med dem:

  1. Plocka för hand alla angrepp du ser och släng i soporna; ihopklibbade blad, larver och puppor.
  2. Spruta med ett biologiskt bekämpningsmedel, Turex, som innehåller bakterien Bacillus thuringiensis. Den drabbar bara fjärlslarver som äter av de behandlade bladen.

När lägger kålfjärilen sina ägg?

Kålfjäril och kålmal är två flygande insekter vars larver kan orsaka skador i köksträdgården. När de börjar svärma kring dina kålplantor tar de sats och gör sig redo att lägga ägg. Det är när äggen kläcks och larverna installerar sig på plantan som de verkliga problemen börjar.

Var lägger kålfjärilen sina ägg?

Visst är de vackra men vill du ha dina kålplantor för dig själv måste du klämma eller ta bort äggsamlingarna. Men kålfjärilen är en ulv i fårakläder som parar sig bland dina växter för att sedan lägga sina äggsamlingar på undersidan av bladen på dina kålplantor.

Vilka blad äter larver?

Den äter alltså på bladen av olika pil-, vide- och poppelarter, inte ”hela trädgården”. Den övervintrar som puppa eller färdigvuxen larv och har två generationer per år till och med i Mellansverige.

Share this post