Hur fungerar trålare?
Så funkar bottentrålning Alla bottentrålar har någon slags tyngder som håller trålen mot bottnen, skrämmer upp fisk och ser till så att inte fiskar eller skaldjur smiter under trålen. De har också så kallade trålbord, stålskivor, som håller upp öppningen på trålen och som plöjer djupa fåror i havsbotten.
Hur djupt trålar man?
Inom EU är minimimåttet på maskor i räktrål 35 mm, men stora delar av den svenska räkflottan använder frivilligt betydligt större maskstorlek, ofta 45 mm eller mer. År 2015 hade 61 fartyg tillstånd att tråla räka. Fartygen är mellan 9 och 32 meter. Av dessa var 9 fartyg relativt inaktiva.
Hur mycket bifångst per år?
FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO uppskattar att internationellt sett kastas mer än 7 miljoner ton bifångst tillbaka i havet av yrkesfiskare varje år men det kan vara så mycket som 20 miljoner ton, dvs 25 procent av den globala fångsten från marina fisken.
Var trålar?
En trål är ett strutformat/koniskt nätredskap som släpas efter en eller flera fiskebåtar (så kallade trålare). Trålar finns i olika storlekar, från hobbytrålar för husbehovsfiske som kan dras av småbåtar med utombordsmotorer till mycket stora avsedda för mesopelagiskt industrifiske.
Hur ofta ska man vittja nät?
Som regel bör du lägga ut fisknäten vid 5-6 tiden på kvällen och vittja så tidigt som möjligt på morgonen medan det normalt fortfarande är lugnt. Låt aldrig fisknäten stå ute flera dagar i sträck, då dör fisken på näten.
Hur långt ska det vara mellan Kräftburarna?
Kräftburarna agnas vanligtvis med död vitfisk, t. ex. mört och braxen, men det finns också pellets som fungerar ypperligt. Efter att man betat burarna sänker man ned dem antingen en och en med separata flöten, eller i en länga (lång rad burar med 10-15m mellanrum på en och samma lina).