Innehållsförteckning
Hur känns en Bindvävsknuta i bröstet?
En knöl i bröstet kan bero på flera saker. Det kan vara en cysta, en vätskefylld blåsa, eller en bindvävsknuta som inte är cancerogen. Det kan också bero på körtelvävnad, så kallade täta bröst. De flesta cystor försvinner av sig själva och är inget du behöver oroa dig för.
Har du spänningstillstånd i bröstkorgens muskler?
Flera olika typer av spänningstillstånd i bröstkorgens muskler kan också ge bröstsmärtor. Muskelspänningar är vanliga i samband med psykisk spänning, oro, ångestoch nedstämdhet. Det kan göra att du får hjärtklappning, tryck över bröstet och andnöd.
Varför får du ont i bröstet?
Ont i bröstet beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda. Psykisk spänning kan också göra att du känner obehag i bröstet. Ibland kan bröstsmärtor bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring därför 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte snabbt går över.
Vad är orsaken till bröstcancer?
Orsaker till bröstcancer. Vad som orsakar bröstcancer är inte klarlagt. Sannolikt uppstår sjukdomen genom ett komplicerat samspel mellan en mängd olika riskfaktorer såsom arvsanlag, hormonbalans och yttre miljöfaktorer. Vissa faktorer ökar alltså risken men kan inte ensamma orsaka sjukdomen.
Är bröstcancer knölar ömma?
Det vanligaste symtomet på bröstcancer är en knöl i bröstet. Smärta och ömhet i brösten är inte vanliga symtom vid bröstcancer utan beror oftast på helt normala hormonella orsaker. Andra symtom på bröstcancer kan vara: Knöl i armhålan.
Vad är Fibroadenomatos?
Fibroadenomatos är en vanlig orsak till knöliga bröst om du är mellan 30 och 45 år. Behandling: Fibroadenomatos är ett godartat och ofarligt tillstånd. Det kan vara besvärligt om brösten gör ont. Tala med en läkare som får undersöka dig och ställa diagnos.
Varför får man cystor i bröstet?
En bröstcysta är en vätskefylld blåsa i bröstkörteln. Cystor är vanligast under åren omkring klimakteriet när bröstens körtlar omvandlas till fett. Cystan kan göra ont om den växer fort. Behandling: Oftast behövs ingen behandling.