Populära

Hur klagar man pa 1177?

Hur klagar man på 1177?

Det finns flera sätt att lämna synpunkter eller klagomål:

  1. Kontakta den mottagning där du fick vård eller behandling.
  2. Kontakta patientnämnden i din region.
  3. Vissa händelser kan du anmäla till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Vilka myndigheter utreder Patientklagomål?

Patienten eller en närstående kan efter att ha kontaktat vårdgivaren eller patientnämnden anmäla till IVO. IVO har skyldighet att utreda händelser som har inneburit att patienten i samband med hälso- och sjukvård har fått en bestående och inte ringa skada eller sjukdom, ett väsentligt ökat behov av vård eller avlidit.

Hur arbetar IVO?

IVO ansvarar för tillsyn över hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövning.

Kan inte ringa betalnummer?

Kontrollera med din operatör hur spärren fungerar. Tänk också på att en kreditspärr vanligen inte omfattar betalnummer utan du kan behöva en separat spärr för sådana samtal, kontrollera med din operatör.

Kan inte ringa betalsamtal?

Börja med att kontakta din operatör Om du inte vet vad det är för tjänst du blivit debiterad för är ett bra första steg att kontakta din operatör och begära en samtalsspecifikation. På samtalsspecifikationen kan du se när betalsamtal ringts eller betal-SMS har skickats.

Kan inte ringa betalsamtal Halebop?

Om du beställer spärr för betalsamtal innebär att du inte kan ringa nummer som börjar på 900 och 071. Spärren innebär även att du inte kan skicka SMS till 72-nummer och göra beställning av innehållstjänster via wap (gäller även SMS till 118118 och 118100).

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du inte är nöjd med den vård du har fått. Dina synpunkter kan till exempel gälla behandling, bemötande, tillgänglighet eller kommunikationen med vården. Det gäller också vid tandvård.

Share this post