Innehållsförteckning
Hur mycket CSN får man för sommarkurs?
Din studietakt påverkar hur mycket studiemedel du har rätt till. Här ser du några exempel: Om du läser en sommarkurs på 15 högskolepoäng i 12 veckor, får du studiemedel på heltid i 10 veckor. Om du läser en sommarkurs på 7,5 högskolepoäng i 7 veckor, får du studiemedel på heltid i 5 veckor.
Varför sommarkurs?
Skippa sommarjobbet – lev på CSN Då kan det vara en bra idé att söka en sommarkurs! Även om du skulle få ett jobb är det bra att ha en plan B för vad du ska göra under sommaren. När du läser en sommarkurs har du rätt till CSN om du uppfyller dessa krav: Kursen eller utbildningen måste ge rätt till studiemedel.
Hur många HP är Sommarterminen?
Under sommaren kan du anmäla dig till max sex kurser och läsa högst 23 högskolepoäng. Det betyder att man inte kan läsa för många stora kurser. Till exempel så kan man bara läsa tre 7.5 poängskurser då dessa blir 22.5 poäng. Däremot om man vill läsa sex kurser så får man läsa kurser med mindre innehåll.
Vad händer med CSN om man inte klarar en sommarkurs?
Du får behålla det studiemedel eller studiestartsstöd du fått beslut om, även om du inte klarar studieresultaten. Det är bara om du har läst färre poäng eller kurser än vad du fått studiemedel eller studiestartsstöd för och inte meddelat CSN, som du kan behöva betala tillbaka.
Får man CSN under augusti?
Om du studerar heltid på gymnasienivå och är under 20 år får du vanligtvis din första utbetalning i slutet av september. Studiebidraget betalas ut den sista vardagen i månaderna september–juni. För höstterminen 2021 betalar vi ut studiebidraget de här datumen: 30 september 2021.
Får man studiebidrag under sommarlovet?
Om ditt barn fyller 16 år under januari–juni får du det sista barnbidraget i juni. CSN betalar inte ut studiebidrag under juli och augusti. Det första studiebidraget kommer i september och du får vänta på flerbarnstillägget för perioden juli–september till mitten av oktober.
När kontrollerar CSN studieresultat?
Vi prövar vanligtvis dina studieresultat i samband med att du söker studiemedel. Vi gör det varje gång du söker, utom allra första gången. Prövningen innebär att vi kontrollerar att du har tagit tillräckligt många poäng under dina tidigare studier.