Innehållsförteckning
Hur mycket kan man sälja en häst för?
Du skriver själv att hästen i ingått i någon verksamheten vilket innebär att den klassas som en sådan personlig tillgång. Dock finns det ett maxbelopp för hur mycket du får tjäna på en sådan försäljning innan inkomsten blir skattepliktig. Gränsen går vid en vinst på 50 000 kr. Detta framgår av 52 kap.
Hur tar man över en Hästförsäkring?
Det är viktigt att hästens nya försäkring förs över på den nya ägaren samma dag som den sägs upp av föregående ägare för att inget avbrott i försäkringsskyddet sker. Den nya ägaren får då nämligen ett karensfritt försäkringsskydd vid överlåtandet av hästen för de produkter och värde hästen hade hos föregående ägare.
Hur fungerar Försäljningsstall?
Om vi ska börja med den första gruppen; de som lämnar en häst värd 100.000 eller mindre till försäljning: De flesta seriösa försäljningsstall tar runt 10.000 per månad för att inhysa och rida hästen och det man riskerar är att hästen blir kvar där i alla fall några månader innan den blir såld.
Måste man göra ägarbyte häst?
– Det händer ingenting, det finns inte något i lagstiftningen som säger att du måste registrera ett ägarbyte. Vad kan man som hästköpare göra för att få in rätt ägare i hästpasset? – Du kan skicka in en kopia på köpekontraktet eller någon liknande handling, som styrker vem som äger hästen, till oss.
Hur lång tid tar ett ägarbyte häst?
Ägarbyte rapporterat via Hestur: 250 kr. Handläggningstid: 1–5 arbetsdagar. Ägarbyte, fakturabetalning: 500 kr. Handläggningstid 6–8 veckor från betalningsdatum.
Kan man försäkra en gammal häst?
Har du köpt en äldre häst och vill teckna en ny försäkring för den? Då erbjuder Agria ett alternativ. Som första – och hittills enda – försäkringsbolag i Sverige slopar de ålderskriterierna för hästförsäkringar. Detta kan löna sig rejält när du ska försäkra äldre häst.
Vilka två lagar gäller vid hästförsäljning?
Köplagen och konsumentköplagen reglerar handeln med hästar. Köplagen gäller när köpet sker mellan två privatpersoner eller mellan två näringsidkare samt när en näringsidkare köper något av en privatperson. Om däremot en privatperson köper hästen av en näringsidkare skall istället konsumentköplagen normalt tillämpas.
Vill inte sälja min häst?
Har du lagt ut din häst på en annonssida eller Facebook-sida för att sälja den måste du förstå vad det innebär. Det innebär att du kommer att bli kontaktad av olika personer – och du kommer att behöva svara på frågor. Om du anser att någon av ovanstående punkter är något du inte vill göra: Sälj inte hästen själv.
Hur gör man ägarbyte på häst?
Om du köper eller säljer en häst ska detta meddelas till SWB. Ägarbytet kan anmälas via post eller mejl och görs genom att skicka in SWBs Ägarbytesblankett eller ett köpekontrakt. Blanketten/köpekontraktet måste vara underskrivet av både köparen och säljaren.
Hur mycket kan man pruta på en häst?
Allt beroende på säljarens behov eller vilja att sälja och kvaliteten på hästen samt plånbok, ambitionsnivå och förväntningar hos köparen. Låt oss säga att man begär 150 000 för en lovande unghäst och får ett bud på 120 000, men väljer ändå att tacka nej med motiveringen att hästen ska kosta (eller är värd) 150 000.
Vad säger föreskriften för hållning av häst om Liggytor till hästarna?
12 § Liggytor ska vara torra, rena och ha en god liggkomfort. Liggytor ska också vara jämna och halksäkra. Strömedel ska ha god hygienisk kvalitet. 13 § Om fölning sker på annan plats än i fölningsbox ska stoet ha möjlighet att gå undan från andra hästar.