Populära

Vad ar tandkottsinflammation?

Vad är tandköttsinflammation?

Tandköttsinflammation (gingivit) Inflammation i tandköttet, gingivan, orsakas av bakterier. Får bakteriebeläggningar, plack, bildas och ligga kvar kring tanden så orsakar detta en inflammation i tandköttet, gingivit. Det märks genom att tandköttet blir rött, svullet och lättblödande.

Varför får du ont i tandköttet?

Tandköttsinflammation är en vanlig orsak till att man får ont i tandköttet. Även tandprotester som inte passar kan leda till sår som gör ont. En annan orsak till att du får ont i tandköttet kan vara blottade tandhalsar som gör både tänder och tandhalsar mer känsliga.

Har du fått inflammation i tandköttet?

Vanliga symptom 1 Om du har fått en inflammation känns ofta tandköttet svullet och ömt. Även tänderna kan kännas ömma. Tandköttet börjar lätt blöda när du borstar tänderna. 2 En skavande protes kan ge sår som gör ont. 3 Tandinfektioner ger ofta stark smärta och ömhet vid beröring.

Varför blir tandköttet svullet och svullet?

Får bakteriebeläggningar, plack, bildas och ligga kvar kring tanden så orsakar detta en inflammation i tandköttet, gingivit. Det märks genom att tandköttet blir rött, svullet och lättblödande. Svullnaden gör att tandköttsfickan mellan tanden och tandköttet blir djupare vilket gör det svårare att hålla rent.

En tandköttsinflammation orsakas av att bakterier och plack får ligga kvar runt tanden. Det kan t.ex. uppstå till följd av av att man till exempel slarvar med munhygienen. Tandköttsinflammation kännetecknar sig genom att tandköttet blir rött, svullet och lättblödande.

Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?

Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.

Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?

Det finns olika grupper av antibiotika som verkar på olika sätt och på olika bakterier: 1 Penicilliner 2 Cefalosporiner 3 Tetracykliner 4 Makrolider 5 Kinoloner 6 Trimetoprim och sulfonamider.

Share this post