Var kan man utbilda sig till undersköterska?
I Stockholm har du möjlighet att läsa utbildningen på distans. Efter utbildningen har du behörighet att jobba som undersköterska inom alla områden och verksamheter. För att alltid kunna erbjuda bra APL-platser samarbetar vi med sjukhus, äldreboenden, hemtjänst och gruppbostäder.
Vilka ämnen måste man ha för att bli undersköterska?
Vad jag kan se så krävs grundläggande behörighet från gymnasiet samt kurserna Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. (Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.)
Kan du läsa en utbildning till undersköterska?
Du som vill läsa en utbildning till undersköterska ska kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska.
Hur arbetar du som undersköterska?
Som undersköterska har du möjlighet att arbeta inom flera olika verksamheter, där inriktning och arbetsuppgifter varierar. Under utbildningen väljer du att specialisera dig inom ett område som intresserar dig, exempelvis äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri eller barn och vuxna med funktionshinderområdet.
Hur kan man utbilda sig till undersköterska?
Man kan utbilda sig till undersköterska genom att gå Vård- och omsorgsprogrammet inom gymnasieskolan. Man kan även läsa Vård- och omsorgsprogrammet genom Komvux och på så sätt bli behörig att arbeta som undersköterska. Det finns även ett antal yrkesutbildningar som man kan gå för att utbilda sig till undersköterska.
Kan du bli undersköterska på Komvux?
För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska. Kontakta din kommun för ansökan. En utbildning på komvux motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.