Innehållsförteckning
Varför jobba inom logistik?
Logistiken får en allt större betydelse i företag och organisationer och logistikchefen sitter ofta i företagets ledningsgrupp. Gemensamt för samtliga logistiker är att de får en mycket bra insyn i hur företaget de jobbar på fungerar. Som logistiker är du med och påverkar verksamhetens utveckling i det bolag du jobbar.
Du hittar logistiker på alla nivåer, vilket betyder att man kan ha såväl operativa som strategiska arbetsuppgifter. Logistik bygger på optimering och effektivisering av verksamheten. Logistiken får en allt större betydelse i företag och organisationer och logistikchefen sitter ofta i företagets ledningsgrupp.
Vad innebär det att jobba med logistik?
Logistik är planering, implementering, styrning och kontroll av effektivitet i materialflöde och tillhörande administrativt flöde, från materialförsörjning till leverans till kunderna, samt returflöde, i syfte att minimera kostnader och maximera kundservicen.
Vad innebär transportledare?
Marknadslön för Transportledare Planerar och samordnar transportuppdrag, väljer transportvägar och transportmedel, gör frakt och kostnadskalkyler, skaffar extra transportkapacitet, sköter kontakter med kunder, underleverantörer, myndigheter etcetera. Utreder och handlägger reklamationer.
Vad krävs för att bli transportledare?
Behörighetskrav för att plugga till Transportledare Då de flesta går en gymnasieutbildning för att bli Transportledare, gäller behörighet för gymnasiet. För YH-utbildningar till Transportledare krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolan och särskilda krav kan förekomma beroende på vilken utbildning du väljer.
Hur är det att jobba som transportledare?
I arbetet ingår att ta hand om och utveckla kontakter med kunder. Det ingår också att sköta en del administration, så som fakturering, uppföljning och statisk av utförda transporter. Transportledare kan också ta fram underlag för avtal med de som ska utföra transporterna.
Vem arbetar med logistik?
Logistiker finns i alla typer av organisationer och branscher, men kanske främst i tillverkningsbranschen och hos tjänste- och transportföretag. Som logistiker kan man även arbeta i IT-branschen och i offentliga sektorn.
Varför vill du jobba med inköp?
Man genomför helt enkelt inköp av varor och tjänster, en sorts beställare. Mer specifikt kan detta självklart variera från tjänst till tjänst men i rollen ingår att säkerställa leveranser, produktkvalitet, hålla nere kostnader och ha en konstant dialog med både företagskunder och leverantörer.
Vem passar som inköpare?
Som inköpare arbetar du med att köpa in varor eller tjänster. Inköpare kan också kallas för purchaser, inköpschef, inköpsansvarig eller upphandlare. I arbetet ingår många kontakter med människor och organisationer.
https://www.youtube.com/watch?v=QLB8B_doiYk