Populära

Vilka sulor ska jag ha?

Vilka sulor ska jag ha?

Du kan absolut ha ett par sulor som du flyttar mellan skorna. Tränar du helt olika sporter så bör du till exempel ha en styvare sula till alpinskidåkning, en tunnare sula för att de ska få plats i fotbollsskorna och en smidig sula om du tränar löpning.

Vilket skoinlägg?

Vi har flera olika typer av skoinlägg för olika fotbesvär. Ett par hälinlägg ger dig en mjuk avlastning för dina hälar medan ett framfotsinlägg istället minskar tycket på den främre delen av dina fötter. Vi har också skoinlägg för dig som har ont i hålfoten.

När ska man ha hålfotsinlägg?

Hålfotsinlägg är bra att använda ifall man har ett fotvalv som sjunkit in eller behöver lite extra stöd under foten. Ett hålfotsinlägg kan bra också kombineras med ett par mjuka sulor som ger foten ett stabilt stöd. Då får trampdynan avlastning samtidigt som fotvalvet får det stöd det behöver.

Hur vet jag om jag behöver inlägg?

är stadiga och sitter stabilt runt hälen. ger plats för tårna på både bredden, höjden och längden. Skon bör vara cirka 10 mm längre än foten. har snörning eller kardborre för att de ska sitta bra på foten.

Hur ofta ska man byta Sula?

Bland sportbutikerna har rådet länge legat på runt 120-150 mil eller att byta skorna med två års mellanrum, medan vissa forskare tror att skorna kan användas i åtminstone 200 mil.

Vad kallas tygskor med gummisula?

Traditionellt sett tillverkas espadriller av kanvastyg som sedan sys för hand till en sula av jute. Ofta finns det även en gummisula vilket gör skorna mer hållbara. Skorna används av både män och kvinnor.

Vem gör skoinlägg?

Diagnos, behandling och tillverkning Om behov av avlastning av överbelastad vävnad eller korrigering av fotfelställning föreligger tillverkar vi Balkefors, Conform’able eller Össur ortopediska skoinlägg eller orfit fotortser. Dessa fyra produkter har olika karaktärer och lämpar sig olika väl för olika åkommor.

Vad kostar det att gjuta sulor?

Priserna varierar en aning beroende på vilka material som används till inläggen. Från 1200kr och uppåt bör man räkna med, de flesta inläggen ligger i spannet 1700-2200kr.

Hur vet man om man behöver Fotinlägg?

ex. löpning och annan sportaktivitet bör du ha ”gått in” skoinläggen väl. Vid löpning ökar belastningen avsevärt jämfört med gång. Ortopediskt anpassade skoinlägg kan vara en stor förändring, inte bara för fötterna utan för hela kroppen.

Kan man sula om alla skor?

Här är det också väldigt individuellt och beroende av så många olika faktorer om hur många gånger det går att sula om en specifik sko, både i vad de utsätts för, hur de är gjorda, vilken omfattning av omsulning som görs och så vidare. Det kan handla om allt från bara ett par gånger till sex-sju.

Vad heter delarna på en sko?

Vad kallas den randsydda skons olika delar?

  • Ovanläder. Ovanlädret kommer i en mängd olika utföranden beroende på skomodell.
  • Bakkappa. Detta är den del av skon som bygger upp stabiliteten skons bakre del och gör att ovanlädret greppar om hälen på bäraren.
  • Tåkappa.
  • Bindsula.
  • Snörstycke.
  • Plös/tunga.
  • Randläder.
  • Randsöm.

Hur ofta ska man byta sulor?

Tänk på att byta ut inläggssulan så snart den är nergången och sliten. Räkna med att sulan håller i dryga 6 månader.

Vad kostar det att göra skoinlägg?

Ortopediska inlägg inklusive avgjutning och analys kostar 1800 kr/par inklusive moms. Vid återbeställning av inlägg tar vi ut en lägre avgift på 1140 kr/par inklusive moms. Du får i så fall ta med dig dina gipsformar.

Vad kostar Fotinlägg?

Hur länge håller formgjutna sulor?

Ortopediska inlägg. Hur länge håller ett inlägg? Det är svårt att svara exakt på. Det som påverkar livslängden är hur mycket och i vilka skor de används, vilket material som inlägget är byggt av och till vilken aktivitet du använder det.

Share this post