Vilken längd på Löparstavar?
Stavguiden rekommenderar att du räknar ut rätt längd för löparstavar genom formeln (Din kroppslängd) x 0,67. Längden på stavarna bör med andra ord vara ungefär två tredjedelar av din kroppslängd.
Varför springer jag?
När vi springer ökar kroppen sin produktion av serotonin, endorfiner och dopamin – kroppens egna må bra-hormoner. Regelbunden löpträning minskar också utsöndring av stresshormonet kortisol. Löpning hjälper oss även att tänka klart – hjärnan får ta del av det syresatta blodet som hjärtat pumpar ut i ökad takt.
Hur springer man korrekt?
För de allra flesta gäller det att flytta upp tyngdpunkten lite, så att du inte blir sittande i din löpning. Detta gör du genom att flytta tyngdpunkten till främre delen av foten, trycka fram höften lite och sträcka på dig. Tänk dig att du har ett snöre uppe på hjässan där någon drar dig uppåt, framåt.
Hur ska man göra för att springa snabbare?
5 tips för att bli en snabbare löpare:
- Backträning. Att springa uppför en backe är ett effektivt sätt att bli en både starkare och snabbare löpare.
- Prova stegringslopp.
- Intervaller.
- Spring intervaller på löparbana.
- Se över ditt löpsteg.
Vilka vandringsstavar är bäst?
Bäst i test är staven Trail från Black Diamond. Den får genomgående mycket höga betyg. Staven är lätt att hantera och är en av få i testet som har utbytbara spetsar, vilket också gör den till ett mer hållbart val. Det tyska testlaboratoriet PZT har på uppdrag av Testfakta testat vandringsstavar.
https://www.youtube.com/watch?v=8v636ZIGyms
Hur påverkar löpning hjärnan?
Detta på grund av att löpningen ökar din produktion av proteinet BDNF, som är mycket positivt för flera funktioner i hjärnan. Löpträning hjälper nybildningen av celler i hippocampus, något som är bra både för ditt minne men även för inlärningsförmågan.