Rekommendationer

Ar Stotvagsbehandling farligt?

Är Stötvågsbehandling farligt?

Att tänka på före, under och efter en stötvågsbehandling Personer med hjärtbesvär, ökad blödningstendens samt gravida skall inte behandlas med stötvåg. Biverkningar är ovanliga, men för vissa uppstår ibland ett mindre blåmärke i behandlingsområdet. Likaså kan man ibland få något ökade besvär ett par dagar efter.

Hur ofta kan man göra Stötvågsbehandling?

Smärtan ska ligga på en nivå som är acceptabel. De normala biverkningarna är lokal ömhet samma behandlingsdag. Själva behandlingen är snabb och tar ca 5 min att genomföra och upprepas vanligtvis med fem till sju dagars mellanrum. Forskning på stötvåg rekommenderar 4-6 behandlingar for att ge ett gott resultat.

Vad hjälper Stötvågsbehandling mot?

Omedelbar smärtlindring och förbättrad rörlighet är vanliga upplevelser efter behandlingen med stötvåg. Stötvågsbehandling har visat ge bra resultat vid skador som plantar fasciit, (hälsporre), benhinneinflammation, trochanterit, hopparknä, löparknä, tennisarmbåge, golfarmbåge, senskador i axel och impingement.

Hur känns stötvågsbehandling?

Hur känns en stötvågsbehandling? Stötvågsbehandling kan upplevas som något smärtsam. En del tycker att det gör ordentligt ont och en del upplever nästan ingen smärta alls. Behandlingssmärtan upphör så fort behandlingen är klar.

Hur mår man efter Stötvågsbehandling?

Allvarliga komplikationer är ovanliga men du kan få både blödning, infektion eller feber efter behandlingen. I vissa fall skrivs därför antibiotika ut. En annan orsak till feber kan vara att ett småstenar hindrar flödet i urinledaren.

Vad händer vid Stötvågsbehandling?

Kroppen reagerar med ökad metabol aktivitet vilket påskyndar och underlättar kroppens egna läkningsprocesser via blodcirkulation och ämnesomsättning i nedslagsområdet. Tryckvågorna bryter ned skadad vävnad och förkalkningar och ger ökad vävnadsåterbyggndad. Behandlingen ger även vanligtvis viss smärtlindring efteråt.

Share this post