Hur behandlar man cederträ?
Hur behandlar man Ceder på bästa sätt? Förutom att ytbehandla Ceder med en lätt slipning inför varje oljning som ska göras så är det också bra om man oljar in med rätt olja för just Ceder. Med tanke på sina unika egenskaper så är det viktigt att man vid behandling använder en speciell olja.
Vilken olja till cederträ?
Cuprinol Cederträolja används till behandling av fasader och snickerier i cederträ. Cederträoljan är pigmenterad, vilket innebär att träet skyddas mot solens UV-ljus efter behandling. Cuprinol Cederträolja motverkar och ger skydd mot fuktupptagning och sprickbildning samt bevarar cederträets lyster.
Hur används Cederträolja?
Cederträolja för hud- och kroppsvård Eterisk cederträolja kan därför med fördel användas vid akne, eksem, ytliga sår, stora porer och vid utvidgade blodkärl. I hårvård används den för fet hårbotten, mjäll och seborré. Cederträolja brukar även tillsätts i produkter som är ämnade för att reducera celluliter.
Hur ofta ska man spraya Rödcederolja?
Rödcederolja fungerar mot våra vanligaste skadedjur som exempelvis silverfisk (sølvfisk i Danmark), pälsänger, vägglöss, mal och kvalster. Oljan appliceras på golvlister, dörröppningar och i sprickor där skadedjuren ofta tar sig in. Applicera oljan en gång i månaden för att hålla doften fräsch.
Hur utvinns cederträ?
Rödcederoljan är helt naturlig och dessutom utvinns den ofta genom ångdestillation av trät och där den urdestillerade veden sedan används som bränsle till själva processen – den är alltså miljöfokuserad och förnyelsebar även den.
Är cederträ lätt?
Träslaget ceder är mycket lätt att bearbeta samt att det är lätt att limma och att spika.
Hur mycket Rödcederolja?
För att behålla en koncentration av rödceder över tid är det en bra idé att använda rödcederträ så att oljan överförs till luften över längre tid. Tumregel dosering: en sprayning rödcederolja per 20 liter utrymme.