Innehållsförteckning
Hur skriver man en uppförandekod?
Viktigt att tänka på vid upprättandet av koden: Inkludera endast sådant som företaget kan leva upp till, men tänk på att uppförandekoden även ska fungera som företagets riktmärke och tydliggöra er eftersträvansvärda standard. Var lyhörd mot intressenterna. Det ökar chansen till en effektivare implementering av koden.
Vad är Code of conduct häst?
Ridsportens Code of conduct handlar om hur vi ska uppträda mot vår tävlingskollega hästen. Hästens välmående kommer alltid före krav från tränare, ryttare, ägare, sponsorer, media och funktionärer. För oss ryttare sker merparten av idrottprestationen utanför tävlingsbanan.
Vad är Code of conduct ridsport?
Hästens hälsa och välfärd måste garanteras vid all hantering av hästens väl som vid all veterinär behandling. Högt ställda kvalitetskrav på fodermedel, hygien, hälsa och säkerhet för hästen måste uppfyllas. Tänk på hästens närmiljö. Ventilation, utfodring och vattning måste fungera tillfredsställande.
Vad ska en uppförandekod innehålla?
En uppförandekod innehåller ofta dessa krav:
- Rätten till fackföreningsfrihet.
- Förbud mot barnarbete och tvångsarbete.
- Förbud mot diskriminering.
- Försäkran om reglerad arbetstid.
- Riktiga anställningskontrakt.
- Krav på säker arbetsmiljö
- Krav på korrekta löner.
Vad innebär Code of conduct?
Vår Code of conduct tydliggör hur vi ska agera, och dessutom visar den uttryckligt hur våra värderingar, agera med integritet, göra skillnad, visa omsorg, samverka, vara nyskapande hänger ihop med vårt dagliga arbete.
Vilken är den högsta instans under en tävlingsdag?
Måldomaren är högste chef under tävlingsdagen och beslutar bland annat om ordningsföljd i mål samt fastställer hästarnas sluttider. Måldomarnämnden är tillsammans med måldomaren tävlingsdagens högsta beslutande organ, undantaget det som banveterinären har att avgöra enligt instruktioner från Jordbruksverket.
Vad innebär det att vara funktionär?
Funktionär är en person som utför en tjänst, i Finland särskilt en lägre tjänsteman; i Sverige avses i regel en person som sköter vissa uppdrag till exempel vid en idrottstävling, som domare, publikvärdar, tidtagare och vaktmästare.