Rekommendationer

Hur slaktforskar man i Sverige?

Hur släktforskar man i Sverige?

För att börja släktforska behöver du tillgång till kyrkböcker, och nuförtiden kommer man alltså åt dem från sin egen dator. Det finns flera olika aktörer på marknaden som har digitaliserade kyrkböcker (se faktaruta). De finns också tillgängliga via många biblioteks datorer och på landsarkiven.

Hur släktforskar man i Danmark?

Den givna utgångspunkten är folkräkningarna, vilka du hittar via Riksarkivet i Köpenhamn och fyra landsarkiv. Material för släktforskare nås via sa.dk med söksidan Arkivalieronline. Allt är gratis och du behöver bara registrera dig om du vill beställa material att se på plats i ett arkiv.

Hur hitta släkt?

Om du vill söka efter en släkting som kan finnas i trädet (även om du inte har använd Släktträdet tidigare) kan du gå till FamilySearch, och under fliken Sök väljer du Släktträdet. Därefter behöver du antingen logga in eller skapa ett kostnadsfritt konto hos FamilySearch.

Hur söker man personer i Danmark?

medborgare i Danmark – Personsök – Lexbase. Lexbase är en webbtjänst som erbjuder offentlig information från svenska domstolar och andra myndigheter. Här hittar du domar i brottmål och/eller tvistemål rörande personer.

Vad heter släktforskning på danska?

På danska riksarkivets webbplats, sa.dk, hittar du dem i söktjänsten Arkivalieronline. Börja med att välja Brug arkivet för att i nästa steg klicka på Se originale dokumenter online så hittar du, bland annat spännade material för släktforskare, de skannade kyrkböckerna.

Hur släktforskar man i Stockholm?

Via Riksarkivets digitala forskarsal kan du till exempel ta del av kyrkoarkiven och mycket annat material. I vår läsesal på Stadsarkivet får du tillgång till fler digitala resurser för släktforskare. Det kostar inte något att besöka läsesalen och vi erbjuder Arkiv Digitals tjänst med populärt arkivmaterial gratis.

Share this post