Kan man få i sig för mycket kisel?
I takt med att man åldras minskar de naturliga nivåerna av kisel kraftigt i kroppen. För många kan detta leda till sköra naglar och håravfall, detta kan avhjälpas med hjälp av ett tillskott.
Hur får man zinkbrist?
Den vanligaste orsaken till zinkbrist är att födan innehåller för lite zink. Om födan innehåller för mycket fytinsyra kan detta orsaka zinkbristen. Vissa ämnesomsättningssjukdomar kan leda till zinkbrist, däribland den genetiskt ärftliga Acrodermatitis enteropathica och sickelcellsanemi.
Finns kisel i kroppen?
Kondenserad kiselsyra används som skelettmaterial åt kiselalger. Även svampar, fåglar och däggdjur behöver kisel. Den mänskliga kroppen innehåller cirka 1-2 g kisel. Kisel tas upp via kosten och i länder som Kina och Indien är intaget högre än i väst.
Är Silicea farligt?
Det har observerats i studier att individer som tar silica löper större risk för njursten. För att förebygga detta så är det återigen viktigt att dricka mycket.
Hur lång tid tar det innan Silicea verkar?
Symtomen bör förbättras inom 3 veckor. För att uppnå bästa resultat med Silicea Mag-Tarm Gel, ta gelen minst 30 min före måltid. Skaka flaskan före användning. Eventuell medicin bör tas minst två timmar före eller efter det att man tagit Silicea Mag-Tarm eftersom effekten av medicinen annars kan påverkas.
Varför äta kisel?
Kiselgel verkar lokalt och kan användas vid akuta eller kroniska problem med ont i magen, gaser, diarré, illamående och kräkningar samt halsbränna. Gelen skyddar mag-tarmslemhinnan och tack vare en kraftig bindningsförmåga suger gelen upp gaser och främmande substanser.
Hur märker man att man har zinkbrist?
Symptom på zinkbrist kan vara sämre sårläkning och infektionsförsvar, cirkulationsstörningar, högt blodtryck, blodbrist, försämrad aptit, dåligt humör, irritation, depression, aggression, inlärningsproblem och tillväxthämning hos barn. Hormonella besvär kan också uppstå vid brist på zink.
Vad ska man äta för att få i sig zink?
Kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat är bra källor till zink. Upptaget av zink underlättas av animaliska proteiner. Även musslor, ost och nötter är rika på zink.