Innehållsförteckning
Måste man anmäla revisor till Bolagsverket?
Beslut på bolagsstämman Ett aktiebolag som kan välja bort kravet på revisor ska fatta ett beslut på en bolagsstämma om att revisorns uppdrag ska upphöra. Ändringen av bolagsordningen och avregistrering av revisor måste du sedan anmäla till Bolagsverket.
Hur registrerar man revisor?
Registrera revisorn på Verksamt.se
- Klicka på Till anmälan på verksamt.se.
- Öppna ärendet och komplettera information om ägarna under steg Stämma (som är rödmarkerat med utropstecken). Ange ägarna under Röstlängd.
- Gå till sista steget Skriv under, skicka in och betala och följ instruktionerna på sidan.
Vad är krav på revisorer?
Krav på revisorer. Det är bara de som fått behörighet av Revisorsinspektionen som får vara revisorer, nämligen: godkända revisorer. auktoriserade revisorer. registrerade revisionsbolag. En revisor i ett aktiebolag måste vara minst 18 år och får inte. vara i konkurs. ha förvaltare. ha näringsförbud.
Vad är revisorerna i föreningen?
Revisorerna. Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet av föreningens medlemmar. Hur många revisorer som föreningen ska ha regleras i stadgarna. Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret.
Vad gäller enmansbolag som inte behöver revisor?
Enkelt sett så slipper ett enmansbolag revision om omsättningen är under tre miljoner eller om bolagets totala tillgångar ligger under 1,5 miljoner. Aktiebolag som inte behöver revisor måste uppfylla två av dessa krav: Bolaget ska ha högst tre anställda.
När ska revisionsberättelsen lämnas?
Tidpunkten för revisionsberättelsen Revisionsberättelsen ska lämnas till styrelsen senast tre veckor före årsstämman. Styrelsen måste lämna årsredovisningen till revisorn för granskning senast sex veckor före den ordinarie stämma där årsredovisningen ska behandlas, det vill säga normalt sett årsstämman.
När får en revisor avgå?
Byta revisor i förtid Det vanligaste är alltså att man byter revisor när mandattiden är över, men det går också att göra det i förtid. En revisor kan själv välja att säga upp sitt uppdrag i förtid. Då anmäler revisorn sin avgång till styrelsen och aktiebolagsregistret.