Innehållsförteckning
Måste man ha ai alla ämnen för att bli tandläkare?
Men söker till tandläkarprogrammet med sina gymnasiebetyg (grundskolebetygen spelar alltså ingen roll). Om man har 22,5 poäng som är max betyder det att man har A i alla ämnen plus högsta meritpoäng som är 2,5. Så som du förstår så är det höga betyg i alla ämnen i gymnasiet som gäller om man vill bli tandläkare.
Kan man komma in på tandläkarprogrammet?
Att komma in på tandläkarprogrammet kan kännas svårt, men höga betyg är inte allt om du vill bli tandläkare. Det finns en tredje urvalsgrupp som kan vara räddningen – alternativt urval. Hur alternativt urval ser ut kan variera mellan olika skolor.
Hur lång tid tar det att plugga till tandläkare?
Tandläkarutbildningen omfattar fem års heltidsstudier på universitetsnivå. Efter slutförd utbildning ansöker du om legitimation hos Socialstyrelsen vilket krävs för att få arbeta som tandläkare. Efter legitimation och två års kliniskt arbete har du möjlighet att utbilda dig till specialist.
Hur svårt är det att bli tandläkare?
Svårigheter kommer man alltid möta som tandläkare, håll ut och välkommen till verkligheten. Det är så det ser ut, inte bara på skolans klinik utan även ute där man jobbar. Därför ska man som tandläkare vara problemlösare och beslutsfattare.
Utbildningen tar 5 år. Om man har 22,5 poäng som är max betyder det att man har A i alla ämnen plus högsta meritpoäng som är 2,5. Så som du förstår så är det höga betyg i alla ämnen i som gäller om man vill bli tandläkare oavsett var man vill studera. för att öka dina chanser att komma in kan du skriva högskoleprovet.
Kan man bli tandläkare om man går vård och omsorg?
För att bli Tandläkare är behörighetskraven på universitet/högskola följande: grundläggande behörighet, Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matte 4. Så väljer du att gå Vård-och omsorgsprogrammet men ändå vill ha behörighet till Tandläkarprogrammet kommer du att få läsa på Komvux efter gymnasiet för att få den behörigheten.
Vilken tandläkare tjänar mest?
Region Kalmar ligger i topp. Där är medellönen för tandsköterskor 28 131 kronor i månaden. Det visar statistik som Tidningen Vision har samlat in från alla landets regioner. På ett år har rikssnittet för regionanställda tandsköterskor (som jobbar inom folktandvården) ökat med 1,4 procent.