Rekommendationer

Vad ar ISO 9000 och ISO 14000?

Vad är ISO 9000 och ISO 14000?

De miljöstandarder som företag kan certifiera sitt miljöarbete mot tas också upp. Dessutom beskrivs vilka likheter kvalitetsstandarden ISO 9000 har med miljöstandarden ISO 14000. Kvalitetsarbete är idag viktigt för företag.

Vad innebär kvalitetscertifiering ISO 9000?

ISO 9001 certifiering. Ett kännetecken är kvalitet. Kvalitet i det interna arbetet, i relationer till kunder och i levererade produkter och tjänster. En certifiering kan ge ert företag flera stora fördelar genom att ett certifieringsorgan kontinuerligt genomför ISO 9001 revision på ert företag.

Vad är kvalitet ISO?

ISO 9001 är en ledningssystemstandard för verksamhetsprocesserna i ett företag eller en organisation. Det kan beröra allt från hur du svarar i telefon till hur du undviker driftsstörningar. Ett kvalitetsledningssystem beskriver hur du ständigt förbättrar och justerar din verksamhet för att möta kundernas behov.

Vad innebär ISO 201 21?

ISO 20121 är en internationell standard för hållbarhet vid evenemang som lanserades i samband med OS i London 2012, därav namnet. ISO står för International Organization for Standardization. Bureau Veritas Certification Swedenär certifieringsorgan för ISO 20121.

Vad är ISO 14000?

ISO 14000 är det övergripande namnet för en serie internationella standarder som ett företag och organisation kan följa för att bygga ett miljöledningssystem. Ett miljöledningssystem som upprättats enligt ISO 14000-standarderna ska enkelt kunna integreras i den befintliga verksamheten.

Hur har kvalitetsstandarden ISO 9000 vuxit fram?

Den nya utgåvan av kvalitetsstandarderna i ISO 9000-serien har tagit ett stort steg närmare att bli ett redskap för företag att utveckla sitt kvalitetsarbete med fokus på begreppen kund, processer och ständiga förbättringar. Och nu ska även mindre företag på ett bättre sätt än tidigare kunna dra nytta av standarderna.

Är företagen kvalitetscertifierade?

En certifiering kan ge ert företag flera stora fördelar genom att ett certifieringsorgan kontinuerligt genomför ISO 9001 revision på ert företag. Svensk Certifierings revisorer har mer än tio års erfarenhet av att utföra revisioner hos företag för att uppnå kvalitetscertifiering enligt ISO 9001.

https://www.youtube.com/watch?v=TTytBpAGaQk

Share this post