Rekommendationer

Vad ar rimlig paminnelseavgift?

Vad är rimlig påminnelseavgift?

Påminnelse och påminnelseavgift Påminnelseavgiften ska finnas med i avtalet och får inte vara mer än 60 kronor. Företaget får bara kräva påminnelseavgift en gång. Det är ditt ansvar att företaget får betalningen i tid, senast på förfallodagen.

Hur räknar man ut påminnelseavgift?

Om ni har avtalat om att du ska få ta ut påminnelseavgift vid försening har du rätt att ta ut 60 kr i ersättning när du skickar en betalningspåminnelse. Du får ta ut 180 kr om det skickas ett inkassokrav och 170 kr för upprättande av en amorteringsplan.

Vad kommer efter påminnelseavgift?

Betalar du inte trots påminnelsen så lämnar företaget oftast ärendet vidare till ett inkassoföretag. Inkassoföretaget kommer då med en ny begäran om att du ska betala. En inkassoavgift får läggas till på högst 180 kr.

Hur många betalningspåminnelser?

Lag och regler kring betalningspåminnelse Förutsatt att det anges i avtalet kan företaget ta ut en avgift när de skickar en påminnelse. Avgiften får, enligt lag, maximalt vara på 60 kronor. Företaget kan välja att skicka flera påminnelser men får bara ta ut påminnelseavgift en gång per obetald skuld.

Vad händer efter betalningspåminnelse?

Betalningspåminnelsen skickas av företaget som inte har fått betalt för en räkning, det kallas även för fordringsägaren. I betalningspåminnelsen får du meddelande om att förfallodatumet har passerat. I påminnelsen ingår uppgifter om den ursprungliga fakturan. Där finns också instruktioner om hur du betalar.

Hur räknar man ut förseningsavgift?

Hur räknar man ut dröjsmålsränta? Exempel på hur du räknar ut dröjsmålsränta för en faktura: Om fakturan ursprungligen var på 10 000 kronor, nuvarande referensräntan är 0% och fakturan är 30 dagar försenad, då beräknas den: (10 000 x (0%+ 8%) x 30) / 365 = 65,75 kr.

Share this post