Rekommendationer

Vad betyder antagning?

Vad betyder antagning?

Antagning kan beskrivas som ”handlingen att anta någon (t. ex. till en utbildning)”.

Hur stor är chansen att komma in?

Detta innebär att färre reserver antas och de med ett högre reservnummer har något lägre chans att få en plats. Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar.

Vad betyder urvalsgrupp?

I betygsurvalet finns tre urvalsgrupper: direktgrupp (BI) – sökande med avslutade gymnasiestudier som ger behörighet utan kompletteringsbetyg. kompletteringsgrupp (BII) – sökande som har kompletterat för att uppfylla behörighetskraven. folkhögskolegrupp (BF) – sökande med studieomdöme från folkhögskola.

Hur fungerar Antagningspoäng?

Antagningsstatistik ger en ungefärlig bild av hur stor chans du har att komma in på den utbildning du vill gå. Statistiken visar den lägsta antagningspoängen i varje urvalsgrupp tidigare år. Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Hur vet man att man har kommit in på gymnasiet?

Svar: Om gymnasieantagningen i ditt län använder den webbaserade tjänsten Dexter är det där du loggar in för att få ditt antagningsbesked. Är du osäker på hur det fungerar där du bor, kontakta gymnasieantagningen i ditt län.

Vad händer om man glömmer tacka ja till gymnasiet?

Många kommuner kräver inte ett svar om man har blivit antagen på det förstahandsvalet, utan den platsen är redan färdig men det kan se olika ut från kommun till kommun. Du kan titta på ditt antagningskanslis hemsida för att se hur det ser ut i din kommun som du kan hitta på denna lista: www.antagningskanslier.se.

Kan jag välja mitt andrahandsval?

Du kan alltså inte välja mellan alternativen genom att tacka nej till din gymnasieplats. Om du tackar nej så blir du utan gymnasieplats helt. Men iland så väljer man fel och vill byta. Det första du ska göra då är att ta kontakt med den skola du vill byta till.

Share this post