Rekommendationer

Vad betyder flaggar?

Vad betyder flaggar?

Ordet flagga är en synonym till standar och baner och kan bland annat beskrivas som ”en sorts duk (med symboliskt värde) som hissas i mast eller stång; fana”. Ordet används i uttrycket ”flaggar på halv stång” som betyder ”har flaggan sänkt till hälften för att någon är död”.

Vilken gräns ska uppnås eller överstigas för att Flaggningsskyldighet ska inträda första gången för den som förvärvar aktier?

Vilken gräns ska uppnås eller överstigas för att flaggningsskyldighet ska inträda första gången för den som förvärvar aktier? 5% av röstetalet eller andel av samtliga aktier i bolaget.

När ska flaggning ske?

En emittent på en reglerad marknad är enligt 4 kap. 9 § första stycket LHF skyldig att offentliggöra bolagshändelser som resulterat i en ändring i antalet aktier eller röster. Offentliggörandet ska ske den sista handelsdagen i månaden. Det räcker med andra ord inte med att offentliggöra ändringen direkt.

Har sin egen flagga?

Sverigefinländarnas delegation beslutade i söndags om att ha en egen flagga. Det var under Sverigefinländarnas delegations årsmöte 29 mars som man valde vinnaren i den tidigare flaggtävlingen. Det blev densamma som fick flest röster i folkomröstningen till sverigefinnarnas flagga.

Vad betyder Meänkielis flagga?

Om Meänflaku: Flaggan är gul, vit och blå, dess namn oavsett språk är Meänflaku. Färgerna symboliserar en sommarblå himmel, den gula solen samt de vintervita vidderna. Meänflaku antogs som symbol för tornedalingarna 2013. Upphovsman är Herbert Wirlöf och flaggan hissades för första gången 2006.

Kan man flagga?

Från 1 november till och med 28(29) februari hissas flaggan klockan 09.00. Samtliga årets dagar halas flaggan ned vid solnedgången, senast klockan 21.00. Om flaggan är belyst får den vara hissad efter solens nedgång.

Får man ha svenska flaggan uppe dygnet runt?

Vad är Sveriges flagga?

Sveriges flagga är en korsflagga med ett gult kors på blå botten. Till formen liknar den de övriga nordiska ländernas flaggor och modellen tros vara inspirerad av Dannebrogen (den danska flaggan), som är den tidigast belagda av flaggorna i norden (och den äldsta nu använda nationalflaggan i världen).

Hur ska flaggan användas i Sverige?

Sveriges flagga tillhör alla oss som bor i Sverige och som nationalsymbol ska flaggan förstås behandlas med respekt. Här hittar du grundläggande regler för hur du använder flaggan. När flaggan är hissad ska det normalt vara ljust ute. Vimpeln däremot, får vara hissad dygnet runt.

Vad är proportionerna för den svenska flaggan?

För den svenska flaggan anges proportionerna i lagen om Sveriges flagga, och ska vara tio i höjd till sexton i längd (10:16). De inre blå fälten närmast flaggstången ska vara i proportionerna fyra till fem och de yttre fälten fyra till nio (5:4 respektive 4:9).

Share this post