Vad innebär kontor?
Ett kontor är en lokal avsedd för skrivbordsarbete, till exempel administrationen i företag och föreningar. Kontors utseende kan variera mycket, från små hemmakontor för enmansföretaget, till stora kontorslandskap med tusentals anställda.
Vad kan man jobba med på kontor?
Det finns många olika arbetsuppgifter inom administration och som administratör, till exempel som kanslist, registratorer vid myndigheter och andra offentliga verksamheter. Administratörer kan också arbeta som receptionister och hantera bokföring, fakturering och följesedlar.
Vilka jobb är kontorsjobb?
Exempel på yrken och jobb inom administration
- Administratör.
- Kontorsassistent.
- Projektkoordinator.
- Vd- och chefssekreterare.
- Orderadministratör.
- Receptionist.
Vad krävs för att jobba på kontor?
Ofta räcker det med allmän ”gymnasiekompetens” men ibland krävs det någon form av eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola. De vanligaste högskoleutbildningarna bland handläggare är beteendevetare, jurist, civilekonom/ekonom, samhällsvetare och socionom.
Vad gör en Kontorsadministratör?
Att jobba som kontorsadministratör Det dagliga arbetet består främst av att ansvara för avdelningens administrativa arbete, registrera ärenden och förmedla dem till rätt personer på företaget. Förutom det kommer du även att arbeta med inventering och ordermottagning.
Hur mycket tjänar en kontorsassistent?
För en Kontorsassistent är den genomsnittliga månadslönen 31 700 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 29 900 kr och inom den privata sektorn 32 500 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 1 100 kr (3,59%) från 2019 till 2020.
Vilka jobb är typiskt manliga?
Det vanligaste yrket bland män är Mjukvaru- och systemutvecklare. Men några av de mest mansdominerade yrkena är bland annat kyl- och värmepumpstekniker, takmontörer och snickare.
Vad behöver man för utbildning för att jobba på kontor?