Vad krävs för att klara högskoleprovet?
10 tips som förbereder dig för höstens högskoleprov – redan nu
- Vänta inte med att börja plugga.
- Lägg upp en plan.
- Öva på gamla prov.
- Repetera matten.
- Läs svåra artiklar.
- Använd dig av ordlistor för att utvidga ditt ordförråd.
- Ta reda på dina styrkor och svagheter.
- Öva under tidspress.
Vilka ämnen kommer på högskoleprovet?
Högskoleprovet består av åtta delprov som testar dina kunskaper inom olika områden. Antalet uppgifter är 160 varav 80 är kvantitativa och innehåller matematiska uppgifter och uppgifter som kräver logiskt och analytiskt tänkande och 80 är verbala frågor som bland annat innehåller texter, ord och läsförståelse.
Vad ska man öva på inför högskoleprovet?
Om du ska skriva högskoleprovet finns det flera sätt som du kan förbereda dig på. Du kan öva på gamla prov, repetera matematik och läsa mycket. Högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter och ska så rättvist som möjligt visa vilka förutsättningar du har att klara universitets- och högskolestudier.
Får man ha armbandsur på högskoleprovet?
Här är en lista på de vanligaste och viktigaste sakerna man får ta med sig och bör packa ned i väskan inför provdagen: Legitimation. Analog klocka till exempel en vanlig armbandsklocka.
Vad testas på HP?
Nu har du chansen att testa några av frågorna. Ett ”riktigt” högskoleprov innehåller åtta delar och 160 frågor….Testa högskoleprovet
- matematisk problemlösning (XYZ)
- kvantitativ jämförelse (KVA)
- ordförståelse (ORD)
- meningskomplettering (MEK)
- kvantitativa resonemang (NOG)
Hur pluggar man snabbt till ett prov?
Kolla vad du kan Du kan till exempel repetera med eller förhöra en kompis på Skype eller be en i familjen att göra ett övningsprov åt dig – på det här sättet får du reda på vad du kan och vad du behöver plugga mer på! I vissa ämnen som t. ex. historia och religion kan du göra ett eget prov efter att ha pluggat.