Vad lär sig barn i årskurs 1?
Eleven kan läsa meningar i enkla, bekanta och elevnära texter genom att använda ljudningsstrategi och helordsläsning på ett delvis fungerande sätt. Genom att kommentera och återge någon för eleven viktig del av innehållet på ett enkelt sätt visar eleven begynnande läsförståelse.
Vilka viktiga ord och fraser behöver eleverna först lära sig för att läsningen ska gå lättare?
Ordförrådet är avgörande för läsförmågan I skolan möter eleverna redan från början ord som inte ingår i vardagliga samtal. Det gäller både ord som är knutna till olika skolämnen och ord som har med själva skolsituationen att göra. Alla elever har nytta av att du som lärare är aktiv i den viktiga ordförrådsutvecklingen.
När börjar man årskurs 1?
Det innebär att det är lika obligatoriskt att gå i förskoleklass som att gå i årskurs 1. Skolplikten börjar att gälla det kalenderår då ditt barn fyller sex år.
Vad lär man sig i svenska ämnet?
Undervisningen i ämnet svenska ska syfta till att eleverna utvecklar sin förmåga att kommunicera i tal och skrift samt att läsa och arbeta med texter, både skönlitteratur och andra typer av texter. Eleverna ska ges möjlighet att i skönlitteraturen se såväl det särskiljande som det allmänmänskliga i tid och rum.
Vilka ämnen har man i 7an?
Ämnen och ämneskombinationer
- Ämnesgrupp 1: engelska, matematik, svenska.
- Ämnesgrupp 2: idrott- och hälsa, hem- och konsumentkunskap.
- Ämnesgrupp 3: biologi, fysik, kemi, teknik.
- Ämnesgrupp 4: franska, spanska tyska, svenska som andraspråk.
- Ämnesgrupp 5: geografi, historia, religionskunskap, samhällskunskap.
Vad ska man kunna i åk 1 matematik?
I årskurs 1–3
- Naturliga tal och deras egenskaper samt hur talen kan delas upp och hur de kan användas för att ange antal och ordning.
- Hur positionssystemet kan användas för att beskriva naturliga tal.
- Del av helhet och del av antal.
- Naturliga tal och enkla tal i bråkform och deras användning i vardagliga situationer.
Vad gör man i ettan?
Alla arbetar de i skolan och träffar ditt barn på ett eller annat sätt. En klasslärare, fritidspedagog och idrottslärare berättar om hur de arbetar i skolan. Här finns också information om utvecklingssamtal, läxor, läroplan och schema med mera.