Varför Bildkalibrering?
Äkta Bildkalibrering optimerar din TV och låter dig uppleva film, spel och serier som de var menade att se ut. Har du reagerat på att bilden på din TV ser överdriven och onaturlig ut? Då skulle din TV med största sannolikhet må bra av en bildkalibrering!
Hur gör man Bildkalibrering?
Äkta kalibrering kräver särskilda mätverktyg, tillgång till avancerade inställningar och utbildning i att tolka mätresultaten för att göra de justeringar och kompromisser som behövs – på just din TV och för just ditt vardagsrum! Om det ska göras ordentligt bör det inte göras i butiken.
Varför blir TV bilden Pixlig?
Genom att låta bilden bestå av betydligt fler pixlar än 81 stycken går det att skapa bilder som ser verklighetstrogna ut. En Full HD-bild består exempelvis av två miljoner pixlar (1920 pixlar i bredd och 1080 pixlar i höjd). Ju fler pixlar bilden består av, desto mer detaljrik kan den bli.
Hur ofta bör man byta TV?
Men det finns handlare som erbjuder upp till ett års garanti för sina andrahandsvaror. Livslängden för en tv i butiken är oftast mindre än ett år, sedan byts de ofta ut, men de behöver inte vara helt omoderna för det.
Hur ställer man in TV bild?
Välj rätt bildläge När du har ställt in TV:n på ”Hemmaläge” kommer du vanligtvis kunna välja bildläge som antingen heter Dynamisk, Standard eller Naturlig. Dynamiskt bör du helt enkelt bara undvika. Det är en bildinställning som är utformad för att ge ett stort intryck och där de flesta nivåer är satt på max.
Hur ställer man in bilden på TV?
Oavsett vilket ”läge” du har valt kan du alltid finjustera inställningarna. Sedan måste du gå in i bildmenyn, som du hittar genom att trycka på Hem- eller Menyknappen på fjärrkontrollen. Här får du tillgång till kontrast, ljusstyrka, färg, skärpa och inte minst olika bildfilter som kan slås på och av.
Vad innebär pixlar?
Pixel eller bildpunkt tidigare även pel (av engelska: picture element) är det minsta delen av den rastergrafik som används för att bland annat visa bilder på en bildskärm. Ordet pixel kommer av engelskans picture element, där ”pix” är en förkortning av pictures.