Rekommendationer

Vilka trad kan hastar ata?

Vilka träd kan hästar äta?

Särskilt sälg, rönn, hassel, asp, skogslönn (inga andra lönnarter!) brukar fungera bra. Sådant lövsly kan ges både färskt och torkat. Om du ger torkat lövsly är det viktigt att bladen blivit ordentligt torkade, annars börjar de mögla under lagringen, precis som fuktigt hö.

Kan hästar äta glass?

Recept på hästglass Hacka några äpplen och morötter i bitar och lägg i en rejäl plastbytta. Har du andra frukter som hästen gillar fungerar det också.

Är Tall giftigt för hästar?

Vanlig gran och tall är inte giftigt även om hästarna råkar äta lite av julpyntet. Apelsiner, äpplen, knäckebröd och kryddnejlikor fungerar också utmärkt.

Kan hästar äta Björk?

Sv: Är björkris/björkgrenar ok för hästar att äta? Funkar utmärkt att slänga in björksly till hästarna. På vintern föredrar hästar ofta asp, men på våren när saven stiger så kan björkar vara väldigt ”mumsiga” för hästarna.

Vad är Betfiber?

Betfiber är det som blir över när man utvunnit sockret ur sockerbetan, och innehåller därför väldigt lite socker i sig själv. Betfiber består till stor del av kolhydraten pektin, som bryts ner av mikroorganismer i hästens grovtarm, precis som cellulosa (kostfiber).

Vilka grenar kan hästar äta?

Bäst: Lind, alm, lönn, ask. Bra: Björk, asp, fläder, rönn, sälg och andra salixarter. Avråder från: Hassel, hägg, al, ek, tysklönn.

Är pepparkakor farligt för hästar?

Julgodis till hästarna? Det finns hästar som är helt tokiga i pepparkakor och det finns en del hästägare som gärna sticker till sina hästar både det ena och det andra. Men det är inte alltid helt lyckat att stoppa i hästen pepparkakor och lussebullar, eller annat människogodis.

Kan hästar äta äppelträd?

Nu när sensommaren är här så börjar det falla äpplen från alla äppelträd. Det är ju inte bra att ge hästarna för mycket äpplen, men något då och då är ju inga problem. Däremot så har jag börjat tänka på de äppelträd som växer i hagarna..

Kan hästar äta Ljung?

Kan ge hudskador Vissa växter skapar också en utvärtes reaktion när hästar äter dem. Dit hör den rosavita alsikeklövern som är förhållandevis vanligt förekommande. Växten orsakar fotosensibilitet, som är en ökad känslighet för ljus och som ger hud- och leverskador hos häst.

Share this post