Trendig

Hur antecknar man kurslitteratur?

Hur antecknar man kurslitteratur?

Under läsningen Anteckna medan du läser. Skriv av viktiga ord, ord som du inte förstår eller citat som du tycker är viktiga. Var noga med att märka anteckningarna med textens titel, författare, årtal och sidnummer (så är allt klart om du ska skriva referenser).

Hur ska man läsa kurslitteratur?

Att läsa kurslitteratur

  1. Skaffa dig en överblick. Innehållsförteckningen. Om du läser en bok – gå igenom innehållsförteckningen, fundera på vad du tror att varje kapitel handlar om.
  2. Gör en snabbgenomgång. Helhet först, sedan detaljer.
  3. Djupläsning. Prova dig fram mellan olika varianter av att läsa med ”pennan i handen”.

Hur kan man klara sina studier?

Läs när det passar dig bäst, en del har lättare att koncentrera sig på kvällar, andra lär sig bättre på morgonen. Kom ihåg att lägga in tid för repetition. Glöm inte att även planera in viktiga saker som händer privat, arbetstider, barnens födelsedagar, släktmiddagar, fotbollsmatchen med kompisarna mm.

Måste man läsa all kurslitteratur?

Måste man köpa alla böcker som står på litteraturlistan? Du behöver absolut inte köpa alla böcker. All litteratur är endast rekommenderad och alltså inte obligatorisk.

Hur planerar man sin läsning?

Att planera läsningen Testa genom att bygga det optimala läsflödet, och räkna hur många sidor du hinner med. Du läser 25 minuter fokuserat, och tar sedan 8 minuter paus. Efter pausen tar du anteckningar från det du läste före pausen. Därefter läser du 25 minuter till.

Hur snabbt läser man kurslitteratur?

Vissa utbildningar har mycket att läsa. Men dina siffror med 15 sidor/timme måste vara påhittade, så sakta läser man inte. Och om du inte läser fortare än så gäller det att lära sig, mycket går ut på att kunna läsa snabbt och kunna se vad som är relevant och vad som inte är det.

Hur kan man bli bättre på att plugga?

Nedan följer 9 tips som gör att du kommer kunna plugga bättre!

  1. Plugga effektivare genom att skapa rätt atmosfär.
  2. Organisera ditt pluggande och gör ett veckoschema.
  3. Sätt upp delmål när du studerar.
  4. Börja läsa kurslitteraturen tidigare.
  5. Förbered dig inför föreläsningar.
  6. Ta pauser när du pluggar.
  7. Lär dig mer genom att repetera.

Share this post