Trendig

Hur ar det att jobba som hovslagare?

Hur är det att jobba som hovslagare?

En hovslagare måste arbeta med noggrannhet och precision. Många hästar skos för att hoven ska klara de påfrestningar som hästen utsätts för när vi kör eller rider. Hästens hovar består bland annat av horn som växer hela tiden. Med ca sex till åtta veckors mellanrum måste hoven ”verkas”.

Vad tjänar en hästskötare lön?

24 000 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en hästuppfödare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2016 23 800 kronor 23 000 kronor
2017 23 400 kronor 24 100 kronor
2018 24 000 kronor 23 100 kronor
2019 24 400 kronor 24 600 kronor

Hur mycket tjänar man som hovslagare?

Yrke: Hovslagare. År i yrket: Jobbat i tolv år efter utbildning. Lön: Enligt lönestatistik.se är medellönen 26 000 kronor.

Hur ofta bör hovslagaren komma?

Vi rekommenderar verkning var 5:e-7:e vecka, men vissa hästar behöver åtgärdas oftare än så. När hästen blir lång i tån ökar belastningen på djupa böjsenan och risken skador ökar. På sommaren växer hovarna snabbare än på vintern så intervallet kan behöver ofta kortas.

Hur mycket tjänar en hästskötare efter skatt?

Exempel lön Enligt det kollektivavtal som gäller fram till 30 juni 2016 ligger lönen för en hästskötare med 3 års yrkesvana på drygt 22 000 kr.

Vad gör en hästuppfödare?

Det är ett omväxlande och praktiskt yrke där fokus ligger på att sköta om de hästar som finns i verksamheten, dvs. utfodring, skötsel av anläggning, stall och hästar mm.

Vad ska man kunna Till Hästskötarexamen?

Hästskötarexamen

  • longering.
  • visa häst vid hand.
  • foder-uträkning/foder kunskap.
  • tappsko-kompetens.
  • knoppning/trimning.
  • lastning.

Hur mycket tjänar en hovslagare i månaden?

Lön: Enligt lönestatistik.se är medellönen 26 000 kronor.

Hur lång är utbildningen till hovslagare?

Då är Hovslagarutbildningen någonting för dig. Den treåriga utbildningens övergripande mål är att du efter avslutad hovslagarutbildning har tillräckliga praktiska och teoretiska kunskaper för att verka yrkesmässigt som av Jordbruksverket godkänd hovslagare.

https://www.youtube.com/watch?v=KzIrmg22BS4

Share this post