Trendig

Hur fungerar klimatkompensation vanligtvis vid flygresor?

Hur fungerar klimatkompensation vanligtvis vid flygresor?

Så här går det till när du klimatkompenserar din flygresa: Pengarna går till utsläppsrätter i klimatkompensationsprojekt som sänker utsläppen i andra delar av världen och av andra aktiviteter än din flygresa. Go climate neutral köper bara utsläppsrätter i projekt som uppfyller krav enligt Gold standard.

Hur fungerar klimatkompensation?

Hur fungerar klimatkompensation? Tanken med klimatkompensation är att den som orsakar utsläpp kan betala för att motsvarande mängd utsläpp minskar någon annanstans. Det kan ske genom att köpa utsläppsrätter så att de inte kan användas av någon annan.

Vad kostar det att klimatkompensera?

En person i Sverige släpper ut ungefär 4,5 ton CO2 per år enligt The World Bank (2014). Att klimatkompensera 1 ton CO2 kostar 100-160 SEK beroende på vilket projekt du väljer att stötta på goldstandard.org. Att klimatkompensera för ett år av en privatpersons utsläpp kan alltså kosta så lite som 450 SEK.

Vilka flygbolag klimatkompenserar?

Väljer du att flyga med TUI fly eller TUI Airways ingår även klimatkompensation av flygresan. Vi kompenserar utsläpp av växthusgaser (CO2e) från alla nordiska kunders flygresor och från hotellens elanvändning, uppvärmning och från bränsleförbrukningen från hotellens fordon.

Vad är Klimatkompenserad leverans?

Hur fungerar klimatkompensation? Att klimatkompensera innebär att kompensera för den klimatpåverkan du gör ”på hemmaplan” och inte kan undvika, med projekt i utvecklingsländer där det är som mest kostnadseffektivt att göra det.

Vart går pengarna för utsläppsrätter?

I Sverige är det Riksgälden som ansvarar för att ta emot intäkter från auktionerna av utsläppsrätter. Intäkterna går in i statskassan. Handeln med utsläppsrätter är det första större handelssystemet för växthusgaser i världen. Varje utsläppsrätt ger energiintensiv industri rätt att släppa ut ett ton koldioxid.

Vad är Scope 1?

Scope 1 är de direkta utsläppen inne i verksamheten, exempelvis vid produktion i egna fabriker eller från den egna fordonsflottan. Scope 2 rör den energi som köps in till verksamheten och informationen om dessa utsläpp kan ofta hämtas in genom fakturor eller i dialog med energibolaget.

Share this post