Innehållsförteckning
Hur kan man se Tomtgränser?
Så här använder du tomtgränser
- Steg 1. Gå till kartor.eniro.se och välj ”tomtgränser” från menyn uppe till höger.
- Steg 2. Sök på kartan efter den fastighet du är intresserad av.
- Steg 3. Klicka på en tomtgräns för att få information om storlek och vilka privatpersoner och företag som hittas på adressen.
Vad är Förrättningsakt?
Förrättningsakterna innehåller både kartor och tillhörande beskrivningar samt protokoll som berättar om hur förrättningarna genomfördes. Här finns den fullständiga informationen som kompletterar uppgifterna i Fastighetsregistret, till exempel om servitut och gränser.
Var kan man se fastighetsgränser?
I vår e-tjänst Min karta kan du se en fastighets ungefärliga läge och se hur den ligger i förhållande till andra fastigheter. Du kan även söka på fastighetsbeteckning, adress, koordinater eller zooma in till berörd fastighet direkt i kartan. Läs mer om e-tjänsten Min karta.
Vad innebär en förrättning?
En förrättning är ett sammanträde (möte) där man bl. a. går igenom den avlidnas, och i förekommande fall den efterlevande makens eller makans, tillgångar och skulder. Alla ska vara kallade till eller närvarande vid förrättningen.
Kan man ta reda på vilka fastigheter en person äger?
I Vem äger fastigheten kan du som är privatperson och har giltig e-legitimation få information om vem som äger en fastighet. Du söker på en fastighetsbeteckning och får tillbaka uppgift om vem som äger fastigheten och eventuell tomträttsinnehavare.
Vad är en Förrättningskostnad?
Det som räknas till förrättningskostnader är taxeavgift, ersättning till sakkunnig och syssloman, utgift för hantlangning som inte ingår i taxeavgiften samt ersättning för skada som uppstått i samband med förrättningen enligt 4 kap. 38 § 3 st. FBL.
Vad gör en skogsägare?
Oavsett om skogen är din huvudverksamhet, om du driver både lantbruk och skogsbruk, eller om skogen kompletterar ett annat företagande, ser vi till helheten – allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig att vara skogsägare.
Vem äger skogen där jag bor?
Vem äger den svenska skogen? Nästan hälften av Sveriges skogar ägs av 320.000 privatpersoner. En fjärdedel ägs av privata skogsbolag. Den sista fjärdedelen ägs av staten, kommuner och kyrkan.