Hur man gör egen merch?
Designa en tröja i 5 enkla steg:
- Klicka på knappen “Börja designa” för att komma in i designverktyget.
- Hitta en passande T-shirt för dig och ditt team och välj önskad färg.
- Ladda upp ditt eget motiv eller välj enkelt en färdig design ur vårt galleri.
- Nu kan du anpassa ditt motiv, samt lägga till text och namn.
Hur mycket kostar en t-shirt att tillverka?
Köper du en t-shirt från Bangladesh för en hundring tar butiken en femtiolapp, modeföretaget drygt 30 kronor medan textilarbetaren endast får mellan 50 öre och 3 kronor.
Vad kostar din t-shirt?
kostar tröja? En tidning om det verkliga priset för det du äter, dina kläder, din mobil och dina resor – och om företags ansvar för mänskliga rättig heter.
Vad krävs för att tillverka en t shirt?
Dina kläder och skor går igenom en lång process av föroreningar och koldioxidutsläpp på vägen till din garderob. För att tillverka en t-shirt krävs det 2600 l vatten och nästan 1 kg kemikalier. Hela produktionen av t-shirten orsakar motsvarande koldioxidutsläpp som 23 kilometer med en personbil.
Hur kan tröjan vara så billig?
Det allra tydligaste svaret på “Billiga t-shirts kontra dyra, vilken skillnad är det egentligen?” får du när du tittar på hur t-shirten är sydd. Högkvalitativa t-shirts har ordentligt tjock tyg som samtidigt är mjukt. Delarna är tillskurna så att tröjan håller formen efter tvätt.
Hur kan Hm vara så billigt?
Många varumärken delar leverantörer och fabriker, vilket innebär att textilarbetare får samma lön oavsett vilket varumärke de producerar för och oberoende av vad prislappen är i butik. Ett högre pris i butik påverkar alltså inte textilarbetarens lön. Vi använder vår storlek för att göra skillnad.
Hur många plagg köper vi per år?
År 2019 konsumerade varje svensk 13,7 kilo kläder och hemtextil. Det innebär att omkring 141 100 ton kläder och hemtextil sattes på den svenska marknaden (i denna konsumtionsdata ingår enbart företagens import, inte privatpersoners import från annat EU-land).
Hur mycket nya kläder Köper vi per år?
Vi slänger och köper nytt Sedan millennieskiftet och fram till 2019 så har konsumtionen av textil ökat med 30 procent per person. I snitt köpte vi 13,7 kilo textilier år 2019 varav 10 kilo var kläder. Samtidigt slänger varje person ungefär 7,5 kilo textil rakt ned i hushållsavfallet varje år.