Hur mycket lägger en kvinna på mensskydd under en livstid?
Detta innebär en extra kostnad för en stor del av befolkningen. Kostnader för produkter i samband med menstruation, till exempel mensskydd, värktabletter och extra tvätt ligger runt 70 000 kronor under en kvinnas livstid. För många personer i Sverige är detta pengar man inte har.
Kan man blöda för mycket mens?
Att blöda så mycket att vanliga mensskydd inte räcker till är vanligt. Det beror oftast inte på att någonting är fel om mensen fortfarande är regelbunden. Riklig mens kan också vara att du har mens längre än en vecka.
Hur mycket pengar lägger man på mensskydd per år?
Varje år lägger personer som har mens cirka 1500 kronor på mensskydd. Det är mycket pengar för en skolungdom utan egen inkomst, eller för en familj som lever på små marginaler.
Hur mycket lägger kvinnor på mensskydd i månaden?
En kvinna har i genomsnitt mens i fyrtiofem år och lägger hundra – hundrafemtio kronor varje månad på tamponger och bindor. Det kanske inte är så mycket pengar för vissa, men i längden blir det en stor kostnad. En kvinna lägger mellan 54 000 – 81 000 kronor på bara mensskydd.
Hur många kvinnor har inte råd med mensskydd?
Det svenskgrundade varumärket Intimina har genomfört en enkätundersökning som visar att 1 av 5 menstruerande inte haft råd med mensskydd vid ett eller flera tillfällen det senaste året. Och bland unga, arbetslösa och sjukskrivna är siffrorna ännu högre.
Hur mycket får måste kvinnor egentligen betala för mensskydd i Sverige? Enligt beräkningar Sveriges Television gjort blir det cirka 38.400 kronor under en livstid om man börjar räkna från när man är 12 år och 40 år framåt, vilket är ett genomsnitt, enligt 1177 Vårdguiden.
Hur många i Sverige Menstruerar?
Riklig mens är relativt vanligt och förekommer hos 10 till 20 % av alla kvinnor i fertil ålder2, vilket i Sverige motsvarar 225 000 till 450 000 kvinnor 20 till 54 år3.
Hur många av Sveriges befolkning har mens?
Några få procent kanske inte ser så mycket ut på papper men med tanke på att ett par miljoner av befolkningen har mens så rör det sig om väldigt många människor, säger Rebecka Hallencreutz, medgrundare till MENSEN.