Trendig

Hur skapar jag ett Google Analytics-konto?

Hur skapar jag ett Google Analytics-konto?

Komma igång med Analytics

  1. Skapa ett Analytics-konto. Besök google.com/analytics. Skapa ett konto genom att klicka på Kom igång gratis. Om du redan har ett Google Analytics-konto kan du klicka på Logga in på Analytics.
  2. Konfigurera Analytics på din webbplats och/eller i din app.

På vilka nivåer läser Google Analytics in data?

Grunderna i Google Analytics

  • Ditt Google-konto. Högst upp i strukturen sitter ditt Google-konto.
  • Google Analytics-konto. Konton är samlings- och åtkomstpunkten för Analytics.
  • Egendomar. En egendom är din hemsida, app (eller annat som du vill, och kan mäta med Google Analytics).
  • Vyer.

Vad menas med avvisningsfrekvens i Google Analytics?

Om avvisningsfrekvens Avvisningsfrekvensen är antalet sessioner på en enstaka sida dividerat med alla sessioner, eller procentandelen av alla sessioner på din webbplats där användarna besöker en enstaka sida och som utlöser en enda begäran till Analytics-servern.

Hur många använder Google Analytics?

Bara 3 av 10 företag använder sig av Google Analytics.

Varför ska man ha Google Analytics?

Google Analytics funktionalitet för att räkna konverteringar är ett väldigt bra hjälpmedel både för att analysera webbplatsens prestanda och för att få en bra uppfattning om besökarna. Ni kan vikta konverteringar mot annan information från rapporterna och på det sättet få insikter kring hur saker och ting hänger ihop.

Vad är en bra avvisningsfrekvens?

Du bör försöka optimera sidorna – särskilt om de närmar sig en avvisningsfrekvens på 35%. Är din avvisningsfrekvens 35% eller högre bör du ta det på allvar och försöka optimera sidorna. Tänk till vad som får besökaren att lämna sidan.

Vad är en bounce rate?

Trots detta visar det sig att majoriteten av besökarna på en webbplats lämnar efter att bara ha besökt en sida. Detta är vad som kallas bounce. Nyckeltalet som definierar hur många procent av dina besökare som lämnar benämns som ”bounce rate” eller på svenska som avvisningsfrekvens.

Share this post